|

Crna Gora: Agencija profesionalno prati vehabizam

Crna Gora: Agencija profesionalno prati vehabizam
0
S
SRNA
14.11.2011. u 15:28
11
komentara
0

dijeljenja
Crna Gora: Agencija   profesionalno prati  vehabizam Vladan Joković
Agencija za nacionalnu bezbjednost Crne Gore na profesionalan način sagledala je sve aspekte vjerskog ekstremizma, ocijenio je danas crnogorski skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu.
Odbor je ovaj zaključak donio jednoglasno nakon troipočasovne sjednice, koja je bila zatvorena za javnost, a na kojoj je izvršeno kontrolno saslušnje direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Vladan Joković.

Predsjednik odbora Mevludin Nuhodžić rekao je novinarima, nakon sjednice, da Odbor smatra da bi Agencija za nacionalnu bezbjednost sa nesmanjenom posvećenošću trebalo da nastavi sagledavanje tog vjerskog fenomena.

"Potrebno je da Agencija za nacionalnu bezbjednost nastavi intezivnu sardanju na međunarodnom planu. Nije registrovana ni finansijska podrška vehabizmu od organizovnanih kriminalnih grupa", istakao je Nuhodžić.

Izjave danas nije želio da daje Nebojša Medojević (PzP) na čiju je inicijativu održana sjednica.

On je ranije zatražio hitno zasjedanje Odbora povodom napada na američku Ambasadu u Sarajevu koji se ne smije tretirati kao izolovani i samostalni akt vjerskog fanatika.

Lider PzP-a tvrdi da Agencija za nacionalnu bezbjednost raspolaže operativnim saznanjima o određenim ektremnim frakcijama vehabijskog pokreta u Crnoj Gori.

"Teroristički napad na Ambasadu SAD u Sarajevu nije izolovani akt šačice vjesrkih fanatika", ocijenio je ranije Medojević.

Vehabija Mevlid Jašarević pucao je 28. oktobra iz "kalašnjikova" na Ambasadu SAD u Sarajevu i tom prilikom teško ranio jednog pripadnika policije koji je radio na obezbjeđenju.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...