Tuča ispred kafane
3

Čanak priznao da je pretukao čovjeka i podnio ostavku

Klix.ba
Nenad Čanak (Foto: Tanjug)
Nenad Čanak (Foto: Tanjug)
Lider Lige socijaldemokrata Nenad Čanak saopštio je danas da je podnio ostavku na mjesto poslanika u Skupštini Srbije zato šta ga Parlament nije uzeo u zaštitu zbog incidenta koji se desio u Novom Sadu prije nekoliko dana, javlja Blic.rs.

Čanak je pred desetak poslanika i novinarima u Skupštini Srbije priznao da je učestvovao u tuči prije dva dana ispred kafane u Novom Sadu, u kojoj je pretučen Pavle Lešanović.

"Kada mi je opsovao djecu, izvadio sam ga iz kola, bacio štap ustranu i počeo da ga tučem. Izložen sam linču jer sam branio čast svoje porodice", rekao je Čanak.

On je dodao da je riješio da se obračuna sa Lešanovićem zato što se "prema njegovoj sestrični, koja mu je kao kćerka, ponašao kao prema posljednjoj prostitutki".

Čanak je dodao da je ostavku podnio i da ga ne bi prozivali da će se pozivati na poslanički mandat u sudskom postupku i naveo da su neki "već izrekli presudu u javnosti prije ikakvog sudskog postupka".

Lešanović je rekao da će podnijeti krivične prijave za pokušaj ubistva i pljačku.

"Kada sam izašao iz kafane, crni džip se zaustavio i iz njega je izašao Čanak sa dvojicom tjelohranitelja. Počeli su mi psovati i govoriti da sam beogradski ološ, a zatim me je Čanak štapom udario preko lica", kaže Lešanović.

On tvrdi da su ga ta dva mladića zatim oborila na zemlju, pretukli ga, a zatim se odvezli sa mjesta događaja.