Regija
0

C. Gora: Muzičar Artem Pugač pao sa četvrtog sprata i poginuo

SRNA
Artem Pugač
Artem Pugač
Poznati ruski muzičar Artem Pugač (28) preminuo je od posljedica pada sa četvrtog sprata iz apartmana na glavnom budvanskom bulevaru.

"Riječ je o nesrećnom slučaju. Saslušali smo njegovu djevojku čiji iskaz to potvrđuje", rekao je izvor iz policije.

Svjedok tragedije bila je Pugačeva poznanica Aleksandra Golubeva, koja je rekla da je na dan nesreće Artem bio pod utjecajem alkohola.

"Pokušala sam da zaspim. Čula sam zvuk padanja. Skočila sam, ali na balkonu nije bilo Artema. Pogledala sam dole i vidjela tijelo. Kada sam dotrčala bio je još živ. Sigurna sam da je slučajno pao, jer su balkonske ograde niske", rekla je Golubeva. 

Pugač je preminuo jučer, a nesreća se dogodila prekjučer u poslijepodnevnim časovima.

Golubeva je rekla da je sa Pugačem u Budvu stigla 15. aprila, a da su 22. aprila planirali da se vrate u Rusiju. Pugač je bio umjetnički direktor poznate ruske rap i hip-hop grupe "Kasta".

Dok je živio u Magnitogorsku bio je bubnjar u bendu "Ben Gan". Režirao je spotove i za nekoliko popularnih ruskih bendove. Grupa "Kasta" osnovana je 1999. godine i ima više od 15 objavljenih albuma. Osvojili su nekoliko prestižnih priznanja, uključujući i MTV nagradu za najbolji hip-hop projekat u 2004. godini.