Hrvatska
14

Butković: Izgradnja Pelješkog mosta kreće ove jeseni, rok izgradnje tri i po godine

FENA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak u Dubrovniku kako će izgradnja Pelješkog mosta krenuti ove jeseni, most će biti gotov u roku 3,5 godine od potpisivanja ugovora, dok će ostale faze biti gotove najkasnije do 2022. godine, a u slučaju da projekt ne sufinancira Europska unija, financirati ga u cijelosti Republika Hrvatska.

Izvođač na projektu Pelješkog mosta trebao bi biti poznat ovo ljeto, a radovi krenuti na jesen, rekao je Butković u Dubrovniku gdje je održan deveti po redu sastanak radne skupine za izgradnju Pelješkog mosta.

Butković je ustvrdio kako će od trenutka potpisivanja ugovora Pelješki most biti gotov u roku od 3,5 godine, a dodao je kako će se u drugom krugu konkursa za izvođača bodovati i rok završetka, prenosi Hina.

Rekao je i kako je brza cesta između Dubrovnika i Zračne luke Dubrovnik u planu koji će Vlada usvojiti za nekoliko dana.

"Gotova je studija izvodljivosti, a Hrvatske ceste će sada ugovoriti studiju utjecaja na okoliš. To jest naš prioritet, a sve su to projekti koje moramo pripremiti", naglasio je Butković.