Pravdanje Hahnu
45

Brnabić: U Srbiji postoji sloboda medija, svi mogu kritikovati vlast i predsjednika

FENA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je petak, nakon sastanka s evropskim povjerenikom za proširenje i susjedsku politiku Joannesom Hahnom, da u Srbiji postoji sloboda medija i da svi mediji mogu iskazati svoje stavove.

Brnabić je na zajedničkoj konferenciji za novinare, upitana kakvo je stanje sigurnosti medijskih radnika u Srbiji, kazala kako "svi mediji mogu iskazati svoje stavove, da kritikuju vlast, predsjednika, što najčešće i rade".

"Postoje i mediji koji smatraju da Vlada radi dobar posao i oni koji misle da ne radi dobro, ali i jedni i drugi imaju prostora da to jasno kažu i da se to ni na koji način ne sankcionira", rekla je Brnabić.

Naglasila je kako uvijek i na sve događaje pozivaju sve medije i odgovaraju na sva pitanja koja su postavljena, što je, po njezinu mišljenju, dobar pokazatelj da Vlada promovira i da je otvorena za dijalog, javlja Tanjug.

Mišljenja je također kako će nova medijska strategija dati još bolji okvir da u budućnosti još bolje izgleda medijska slika u Srbiji.

Komesar Hahn kaže kako će procjena stanja medija u Srbiji biti navedena u sljedećem izvještaju o napretku te poručuje kako je važno da svi rade na rješenju problema u medijima kako bi se situacija poboljšala.