|

Bošnjaci u Hrvatskoj reagirali na Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH

Bošnjaci u Hrvatskoj reagirali na Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH
250
F
FENA
24.12.2018. u 14:32
52
komentara
250

dijeljenja
Bošnjaci u Hrvatskoj reagirali na Deklaraciju o položaju Hrvata u BiH
Odluka o Proglasu Koordinacije županijskih Vijeća, Vijeća Grada Zagreba i predstavnika za županije bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj (RH) donesena je na elektronskoj sjednici održanoj 21. decembra u povodu Deklaracije o položaju Hrvata u Bosni i Hercegovini, koja je izglasana od strane Hrvatskog sabora 14. decembra.
U Proglasu, među ostalim, piše kako se Deklaracija smatra direktnim miješanjem u unutrašnja pitanja Bosne i Hercegovine te da kao takva nije prihvatljiva za Bošnjake u Republici Hrvatskoj.

Također u ovom dokumentu je navedeno kako saborska zastupnica koja predstavlja bošnjačku nacionalnu manjinu nije niti u jednom trenutku zatražila mišljenje ili savjet od bilo kojeg legitimnog predstavnika Bošnjaka u RH te da je glasanjem za Deklaraciju povrijedila interese bošnjačke nacionalne manjine i izgubila legitimitet zastupanja interesa Bošnjaka.

"Smatramo da daljnji nastavak suradnje s uvaženom zastupnicom Erminom Lekaj-Prljaskaj nije moguć uz ovakvu nezainteresiranost u obavljanju časne dužnosti zastupnika u Hrvatskom saboru te dok svoj način rada ne izmjeni pozivamo na bojkotiranje njenog djelovanja kao saborske zastupnice bošnjačke nacionalne manjine u Republici Hrvatskoj", stoji u Proglasu.

Proglas također poziva sve bošnjačke organizacije u RH da neupućivanjem poziva za sudjelovanje na događajima u organizaciji bošnjačke nacionalne manjine u RH pokažu svoj protest i nezadovoljstvo angažmanom zastupnice Lekaj-Prljaskaj u zastupanju Bošnjaka u RH, priopćeno je iz Vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...