|

Bosanac Svemir Vojinović kupio cijeli sprat luksuznog kompleksa u Budvi, ulaže i u BiH

Bosanac Svemir Vojinović kupio cijeli sprat luksuznog kompleksa u Budvi, ulaže i u BiH
36
Klix.ba
14.6.2017. u 13:51
71
komentara
36

dijeljenja
Bosanac Svemir Vojinović kupio cijeli sprat luksuznog kompleksa u Budvi, ulaže i u BiH Foto: Porto Budva
Bosanac Svemir Vojinović je za sedam miliona eura kupio cijeli sprat u kompleksu Porto Budva koji gradi Alart centar-Budva-CG.
Kako navode crnogorski mediji, Vojinović je 20 godina radio u SAD-u, a novac zarađen u inozemstvu odlučio je uložiti u Crnoj Gori.

"Smatramo da je bolje ulaganje na prostoru bivše Jugoslavije, prije svega zbog kreditiranja. Na Zapadu je lakše poslovati, ali sve je pod kreditima", kazao je Vojinović i dodao da se odlučio za Budvu jer on i supruga vole Mediteran.

Njihova prva investicija bila je penthaus od 170 kvadrata u Budvi od iste kompanije, a potom su odlučili da kupe i cijeli sprat u Porto Budvi.

"Crna Gora mi je nekako država koja nudi najviše prosperiteta, a od turizma može da se živi. Imali smo i neka ulaganja u BiH pod sličnim uslovima, ali tamo nema turističkih destinacija", kaže Vojinović.

On je dodao da posljednje četiri godine redovno dolazi iz SAD-a i da vidi mnogo pozitivnih promjena.

"Usluga je svake godine bolja, a sve je čišće i ljepše u Crnoj Gori", naglašava Vojinović koji je odlučio da se nakon penzije preseli u Crnu Goru i nastavi biznis.

Cijeli sprat novog objekta iznad spa centra, koji treba da bude gotov 2019. godine, imat će 20 apartmana s restoranom, kuhinjom i pratećim sadržajima.

"Sin mi je rođen u SAD-u, kćerka je otišla kada je imala pet godina i nisu oduševljeni povratkom, ali nikad se ne zna", kazao je Vojinović.

On bi svakom, kaže, predložio, ako je uspio nešto uštedjeti za 10-20 godina da dođe i uloži ovdje, jer će biti mnogo mirniji nego na Zapadu.

"Ja i kad isplatim svoju kuću u Americi godišnja taksa mi je 12.000 dolara. Veliki su porezi", kazao je Vojinović koji poručuje svima iz dijaspore da su ovdje svakako povoljniji uslovi za ulaganje.

Kompanija Alart centar-Budva-CG gradi Porto Budvu, stambeno-poslovni kompleks vrijedan 80 miliona eura na 100 metara od Starog grada.

Vlasnik Naser Ramaj najavio je završetak gradnje za kraj naredne godine i naglašava da je već prodato 80 posto stambeno-poslovnog prostora.

Kompleks se sastoji od dvije etaže garaža, dvije etaže tržnog centra (8.000 kvadrata), spa centra (3.500 kvadrata) i devet stambenih etaža.
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...