|

Borut Pahor prepješačit će Sloveniju u sedam dana

Borut Pahor prepješačit će Sloveniju u sedam dana
97
F
FENA
9.8.2017. u 09:25
30
komentara
97

dijeljenja
1/4 Foto: Facebook
2/4 Foto: Facebook
3/4 Foto: Facebook
4/4 Foto: Facebook
Slovenski predsjednik Borut Pahor u utorak je krenuo na put tokom kojeg namjerava prepješačiti čitavu Sloveniju u samo sedam dana, a krajnja stanica je Piran.
Pahor i njegov mali tim, u kojem su njegov sin Luka i dvije predstavnice za odnose s javnošću, krenuli su dobro raspoloženi s ruksacima na leđima u utorak popodne iz Hodoša blizu granice s Mađarskom, a svaki dan namjeravaju prevaliti oko 40 klometara, sve dok ne stignu do mora.

U Piran namjeravaju doći do ponedjeljka jer Pahor, kako je službeno saopćeno, već u utorak ima službene obveze. Za razgledavanje slovenskog krajolika i susrete s ljudima od kojih očekuje potporu na predstojećim predsjedničkim izborima Pahor koristi godišnji odmor.

Pahor sam priznaje da je riječ o prijevremenoj predizbornoj kampanji pa fotografije s puta objavljuje na društvenim mrežama.

U reakcijama neki ga hvale zbog mladolikog izgleda i dobre fizičke spreme, dok ga politički oponenti kritiziraju zbog populizma i tvrde da je sadašnji predsjednik Slovenje očaran društvenim mrežama skoro kao američki predsjednik Donald Trump. Pahora su već ranije prozvali kraljem Instagrama.

Pahoru mandat istječe krajem ove godine, a tačan datum novih zbora objavit će se u petak. Pahor je u ovom trenutku favorit.

Do sada je samo prvom slovenskom predsjedniku Milanu Kučanu uspjelo dva puta ponoviti petogodišnji predsjednički mandat, a oba je puta pobijedio već u prvom krugu.
Prijavi grešku


Komentari (30)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...