{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Boris Tadić pozvao na mir i razumijevanje na Kosovu

S
7.1.2012. u 12:14
0
8
Boris Tadić pozvao na mir i razumijevanje na Kosovu
0
Boris Tadić pozvao na mir i razumijevanje na Kosovu
Boris Tadić
Predsjednik Srbije Boris Tadić pozvao je Srbe, Albance i predstavnike međunarodne zajednice na Kosovu da razumiju i podržavaju jedni druge i da je poruka mira jedino što na Božić ima smisla.
Tadić, koji od sinoć boravi u manastiru Visoki Dečani, ističe da danas jedino želi da svi na Kosovu uspostave mir i razumijevanje.

"I Srbi, Albanci i predstavnici međunarodne zajednice da razumemo šta je naše poslanje i šta je naša uloga, a to je da razumemo jedni druge, da podržimo jedni druge, da deci obezbedimo siguran život, nezavisno od vere i nacionalne pripadnosti", rekao je Tadić poslije Božićne liturgije.

On je naglasio da je to "naša uloga, obaveza i razlog postojanja".

"Ovde u Visokim Dečanima mislim da ništa drugo i ne može da se kaže i zbog toga ovaj manastir i jeste sveto mesto ne samo za naš narod, već za sve ljude koji posećuju naše Kosovo i našu zemlju. Ovo je naš zajednički evropski prostor", istakao je Tadić i ponovio da nikada neće priznati kosovsku nezavisnost.

Prema njegodim riječima, poruka mira je jedino što na Božić ima smisla i zbog toga i danas tu poruku upućuje svima na Kosovu, javlja Radio-televizija Srbije.

Reagujući na jučerašnje napade Albanaca na njegovu kolonu prilikom dolaska na Kosovo, Tadić je rekao da je njegova poruka mira i da ne reaguje na agresivno ponašanje.

"Danas je Božić i jedina poruka koja može da se pošalje je mir i mirna poruka svima, čak i onima koji su bili veoma agresivni sinoć", poručio je Tadić.

Predsjednik Srbije prisustvovao je danas Božićnoj liturgiji u manastiru Visoki Dečani, gdje je proveo i Badnje veče.

Prazničnoj liturgiji prisustvovali su i komandant KFOR-a Erhard Drews, šef Euleksa Xavier de Marnhac, predstavnik EU na Kosovu Fredinando Gentilini, kao i predstavnici diplomatskog kora na Kosovu.

Povodom posjete predsjednika Tadića bile su povećane mjere bezbjednosti kako u samom manastiru i oko njega, tako i na putu koji je koristio prilikom dolaska u Dečane.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: