Srbija
0

Boris Tadić negira optužbe o izbornoj krađi

FENA
Boris Tadić
Boris Tadić
Kandidat demokrata za predsjednika Srbije Boris Tadić negirao je optužbe svog protukandidata Tomislava Nikolića o izbornoj krađi i zatražio da se preispitaju ti navodi.

Lider Demokratske stranke (DS) Boris Tadić je, istakavši da njegovi politički protivnici pokušavaju ovih dana da talasaju Srbijom i da regularne izbore pretvore u takozvani preokret, rekao da će pobijediti na izborima.

"Oni bacaju blato na moje lice, a blato se sliva s njihovih lica već 20 godina, jer su ga sami okaljali svojim riječima i zlim djelima koja su činili i zlim namjerama kojim prizivaju agresiju na naše ulice i trgove", rekao je kandidat DS-a pred građanima u centru Prokuplja, prenijela je Agencija Anadolija.

Tadić je, odgovarajući na optužbe Nikolića, rekao da su regularnost izbora potvrdili i OSCE i Republička izborna komisija, koji nisu imali primjedbe na taj proces.

Predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori u Srbiji održani su 6. maja, a u drugi krug predsjedničkih izbora, koji će biti održan 20. maja, plasirali su se Tadić i Nikolić.