Regija
0

Bh. državljanin u Hrvatskoj usmrtio majku i kćerku

Klix.ba
Nastradala 15-godišnjakinja (Foto: Jutarnji.hr)
Nastradala 15-godišnjakinja (Foto: Jutarnji.hr)
Melani Kočka (43) i njena 14-godišnja kći Gloria Mijatović iz Slavonskog Broda poginule su u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u utorak oko 23 sata dogodila na autocesti između Popovača i Kutina u smjeru Slavonskog Broda.

U auto Melani Kočke, (43) koji je vukao mini lunapark u prikolici, udario je Talijan. Prikolica se raspala, a potom je vozač iz BiH jureći udario u isti automobil i usmrtio Melani i njenu kćerku.

Naime, u priključno vozilo za zabavne igre, odnosno mini lunapark koje je vukao automobil slavonskobrodskih oznaka, velikom je brzinom udario automobil kojim je upravljao 42-godišnji talijanski državljanin.

Do udara automobila u prikolicu došlo je najvjerovatnije zbog prevelike brzine kojom se kretalo rent-a-car vozilo kojim je upravljao. Od siline udarca prikolica se otkačila od automobila, prevrnula i raspala, dijelovi lunaparka rasuli su se po autocesti, a odbačeni auto zaustavio se u zaustavnoj traci autoceste. U automobilu su bile četiri ženske osobe. Dvije su uspjele iskočiti iz auta, dok su Melani i njezina kći ostale ukliještene.

Pomagala porodici

U tom trenutku prema mjestu nesreće dojurio je treći auto njemačkih oznaka, koji je vozio 38-godišnji državljanin BiH. On je, najvjerovatnije u pokušaju da izbjegne udar u rasute dijelove prikolice lunaparka na autocesti, skrenuo u zaustavnu traku i udario u zaustavljeno vozilo iz kojeg nisu uspjele izaći majka i kćer. U strahovitom udaru Melani i Gloria zadobile su povrede usljed kojih su preminule na mjestu. Djevjočica je danas trebala proslaviti 15. rođendan.

Državljanin BiH, 38-godišnji vozač auta njemačkih oznaka koji ih je usmrtio, lakše je povrijeđen. Policajci su alkotestiranjem utvrdili da je vozio pod utjecajem alkohola, i to 1,30 promila.

Protiv 43-godišnjeg Talijana i 38-godišnjeg BiH državljanina bit će podnesene prijave zbog izazivanja saobraćajne nesreće.

Krenuo pješice po suprugu i kćerku

Porodica, prijatelji i komšije stradale majke i kćeri su u šoku, javlja Jutarnji list.

"U šoku smo od ranog jutra. Poruke o njihovoj pogibiji samo kruže. Nema se tu puno reći jer je iza njih ostala praznina. Gloriju smo svi doživljavali kao najbolju prijateljicu. Bila je topla osoba puna vedrine i vječno nasmijana. Po njoj je i nazvan taj lunapark. Znate šta je najviše voljela? Crtiće. Nije željela odrasti jer joj je djetinjstvo bilo ispunjeno ljubavlju. Gloria je voljela pomagati porodici. Tih su dana radili oko Zagreba", rekla je jedna od Glorijinih prijateljica.

Prva komšinica nastradalih ispričala je za Jutarnji.hr kako je Melanin suprug u šoku.

"Otišla sam Mijatovićima izraziti saučešće. Melanin suprug Roni ne može doći sebi. Vozio se u drugom autu ispred njih, a kad je vidio da ih nema na vidiku, stao je i krenuo pješice natrag. Kada je došao do mjesta sudara, taman su pokušavali izvući njegovu Melani i Gloriju. Pokušavao je i on dok se gušio u suzama. Nije im bilo spasa. Pred njim je sada veliki zadatak, brinuti se o drugoj kćeri. Neće više imati želje nastaviti porodičnu, djedovu tradiciju lunaparka bez njih dvije", ispričala je ona.