Tivat
0

Besplatno liječio u zamjenu za seksualne usluge

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Crnogorska policija uhapsila je Podgoričanina čiji su inicijali M.I., koji je radio kao ljekar u Domu zdravlja u Tivtu, zbog sumnje da je počinio krivično djelo trgovina ljudima, saopštila je Uprava policije.

Osumnjičeni M.I. (49) je to krivično djelo počinio na štetu I.G. (24) iz Kovina, sa boravkom u Tivtu, koja je juče došla u ispostavu Tivat i prijavila da je u junu prošle godine upoznala doktora koji joj nije naplaćivao ljekarske usluge kao stranoj državljanki, već joj je predložio da mu zauzvrat pruža seksualne usluge, na šta je ona pristala.

"Tokom njihovih susreta, koji datiraju od tog perioda, M.I. je, kako se sumnja, I.G. za seksulane usluge plaćao po 20 eura", navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeni, znajući za teške imovinske prilike obećavao da će finansijski pomagati i zaposliti I.G. i njenog muža M.G. ,od kojeg je tražio da ga oralno zadovoljava.

Osumnjičeni je u više navrata pozivao I.G. radi prostituisanja, odnosno pružanja seksualnih usluga njegovim prijateljima, navodi se u saopštenju.

Ljekar je osumnjičen i da je obećavao da će finansijski pomagati i zaposliti I. G. i M.G, kao i da će im "srediti" ličnu kartu, pasoš i zdravstvenu knjižicu.

"Sumnja se da je, znajući njihove teške imovinske prilike, supružnicima obećao da će im dati pozajmicu od 35 hiljada eura, čim proda kuću u BiH, a M.G. je obećao da će naći kupca za njegov bubreg", navodi se u saopštenju.
U saopštenju se  dodaje da je osumnjičeni kasnije rekao M. G. da je našao osobu koja bi, za iznos od 40 do 50 hiljada eura, kupila njegov bubreg, i dao mu broj telefona te navodne osobe na koji se niko nije javljao.

O ovome su obaviješteni istražni sudija Višeg suda i zamjenik Višeg državnog tužioca u Podgorici, koji je i kvalifikovao krivično djelo.

Osumnjičeni M.I. će sutra, uz krivičnu prijavu, biti predat istražnom sudiji Višeg suda u Podgorici.

Iz policije je saopšteno da su po prijavi I.G., uhapšena i lica čiji su inicijali B.H. (27) i T.R. (24) iz Tivta, zbog sumnje da su je silovali.

Za njih je doneseno rješenje o zadržavanju u policijskim prostorijama, i oni će sutra uz krivičnu prijavu biti predati istražnom sudiji.