|

Beograđanima se nudi 12 eura za pridruživanje Vulinovom štrajku glađu

Beograđanima se nudi 12 eura za pridruživanje Vulinovom štrajku glađu
61
Klix.ba
11.4.2019. u 18:38
71
komentara
61

dijeljenja
Beograđanima se nudi 12 eura za pridruživanje Vulinovom štrajku glađu Foto: N. G./Klix.ba
Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin i zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić saopćili su da će stupiti u štrajk glađu. Na internetu se pojavio screenshot SMS poruke putem koje se Beograđanima nudi oko 12 eura da se pridruže štrajku.
Na Facebook profilu utjecajnog bh. novinara Dragana Bursaća pojavio se interesantan screenshot SMS poruke u kojoj se vidi kako nepoznata osoba građanima Beograda nudi 1.500 dinara (oko 12 eura) za jedan dan proveden sa štrajkačima.

Kako se navodi u poruci, oni koji se odluče na ovaj potez trebaju izdržati najmanje do 18 sati bez hrane, a nakon toga dobijaju limunadu i čaj s medom. Za sada nepoznata osoba navodi kako je potrebno da jedna osoba izdrži najmanje pet dana u štrajku, a isplata se vrši nakon svakog izdržanog dana.

"Uzmeš koji dinar, očistiš organizam, a i podržimo ministra", stoji na samom kraju SMS poruke.

Foto: Facebook Foto: Facebook


Prema navodima srbijanskih medija, u štrajku će se Vulinu i Vesiću pridružiti i poslanici SNS-a predvođeni šefom poslaničke grupe Aleksandrom Martinovićem, kao i zastupnici te stranke u Skupštini grada Beograda.

Goran Vesić je nedavno izjavio kako u štrajku glađu vidi jedini način da se suprotstavi "huliganizmu i nasilju koje lideri Saveza za Srbiju Boško Obradović i Dragan Đilas provode u Beogradu".
Prijavi grešku


Komentari (71)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...