Regija
6

Beograd: Zatvoren put na Adi Huji, gdje se utopilo troje mladih ljudi

SRNA
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Javno preduzeće "Beograd put" zatvorilo je danas dio puta koji vodi ka Adi Huji, gdje se nedavno utopilo troje mladih kada su automobilom upali u Dunav.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je, nakon današnjeg događaja kada je automobil sa ovog puta sletio na obalu Dunava, preduzeta hitna akcija da do sličnih nezgoda na toj nelegalnoj dionici više nikada ne bi došlo.

"To je divlji, nekategorisani put koji je probijen prije više godina na privatnom zemljištu, čiji su vlasnici opština Palilula i Luka Beograd. Njegovo održavanje nije u nadležnosti grada, ali uprkos tome, prethodnih sedmica aktivno se radilo na pronalaženju rješenja da se taj put obezbijedi", rekao je Mali.

On je dodao da je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije prošle sedmice dostavilo gradu rješenje o zatvaranju tog dijela puta za saobraćaj, na osnovu koga je Sekteratijat za saobraćaj dao nalog "Beograd putu" da se to i realizuje.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović pozvao je ranije danas Gradsku upravu Beograda da zatvori put na Adi Huji, gdje se dogodila još jedna saobraćajna nesreća.