{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Beograd: Udružuje se sektor turizma bivše Jugoslavije

A
16.5.2013. u 15:03
0
7
Beograd: Udružuje se sektor turizma bivše Jugoslavije
0
Beograd: Udružuje se sektor turizma bivše Jugoslavije
Predstavnici nacionalnih turističkih organizacija i turističkih agencija zemalja bivše Jugoslavije na sastanku u Beogradu pokrenuli su inicijativu za zajednički nastup u cilju povratka popularnosti turizma u regionu.
U cilju formiranja zajedničkog turističkog proizvoda, u Privrednoj komori Srbije (PKS) danas se održava sastanak predstavnika komora, nacionalnih turističkih organizacija i asocijacija turističkih agencija Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije i Srbije, prenosi novinar agencije Anadolija.

Predstavnik Sektora za turizam PKSe Zoran Novaković je u izjavi za agenciju Anadolija rekao da je tokom posljednjeg sajma turizma u Beogradu formirana radna grupa koja će raditi na turističkom proizvodu regiona.

Prema njegovim riječima, ovo je pokušaj da se udruženim snagama turističkih organizacija i agencija zemalja regiona napravi zajednički turistički paket.

"Naš sljedeći korak je pravljenje jednog dobrog itinerera, prilagođenog savremenim turistima. Intencija su daleke destinacije poput Kine, Japana, Koreje, Indije... Mislimo da je ova ideja zaista nešto novo u evropskoj ponudi turističkih destinacija", rekao je Novaković i izrazio očekivanje da će uz podršku evropskih partnera doći do brendiranja ove destinacije, kao i njene prezentacije na nekom od svjetskih sajmova.

Novaković je naglasio da se predstavnici sektora turizma iz bivše Jugoslavije prvi put nakon 21 godinu udružuju.

"Cilj nam je da iskustvom koje imamo zainteresujemo turističke oparatere u ovoj godini, a naredne godine da zabilježimo i prve rezultate", naveo je Novaković i dodao da će i ovaj oblik saradnje doprinijeti stailizaciji i pridruživanju EU.

Na skupu je iznijet i prijedlog za formiranje mreže nacionalnih turističkih organizacija u koju bi, pored zemalja bivše SFRJ, ušle ostale zemlje regiona, a osnovni cilj bi bio da se predstavljanjem na trećim tržištima povećaju turistički kapaciteti.

Predstavnica Turističke organizacije Srbije (TOS) Zorica Jovanov je rekla da je povodom ove inicjative već održan jedan sastanak i da su svi dali podršku formiranju ovakve mreže.

Ona je navela da je na inicijativnom sastanku predloženo formiranje turističkog proizvoda i da su to u prvom planu "regionalne ture".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: