Mjesto strašnog zločina
87

Beograd: U školi Vladislav Ribnikar učeniku pronađen nož, ranije prijavljivan zbog snimaka na TikToku

A. L.
Foto: Telegraf.rs
Foto: Telegraf.rs
Školski policajac jutros je u ruksaku jednog od učenika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu našao nož.

Prema saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon što je danas oko 10.35 sati školskom policajcu Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu prijavljeno da učenik osmog razreda ima nož u ruksaku, isti učenik je odmah pronađen i doveden kod direktora.

Učenik je na razgovoru rekao da nož nije njegov. Niko nije povrijeđen, niti je učenik nekome prijetio. Svi učenici škole su bezbjedni.

Brzo nakon događaja u školu je došla ministrica prosvjete Slavica Đukić Dejanović.

Prema nezvaničnim informacijama koje prenose srbijanski mediji, radi se o učeniku na čije ponašanje su roditelji ostale djece ranije upozoravali. Kako je rekao jedan od roditelja, isti učenik je prije tri mjeseca ostavljao na društvenoj platformi TikTok uznemirujuće snimke zbog čega je uprava škole s njim obavila razgovor. Roditeljima je tada navodno rečeno da se takva situacija neće ponavljati ali oni smatraju da se sve htjelo zataškati.

Navodno je školski policajac pronašao noć u ruksaku učenika nakon što je on njim prijetio ostaloj djeci koja su ga kasnije prijavila policajcu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poručilo je da je prisustvo školskog policajca u školama i saradnja sa učenicima i zaposlenima u školama ključna u sprječavanju eventualnih incidenata i zaštiti bezbjednosti učenika.