Regija
3

Beograd: Policija se povlači, nije bilo protesta navijača

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Policija se polako povlači u popodnevnim časovima sa ulica Beograda, pošto nije bilo najavljenog protesta navijača zbog ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu.

Jake policijske snage čuvale su Ambasadu Turske, međutim pošto protest nije održan, pripadnici policije su se polako razišli, prenijeli su beogradski mediji.

Iako je bilo najavljeno da će navijači Crvene zvezde, ali i ostale navijačke grupe, doći ispred turske Ambasade u Krunskoj ulici, da protestuju zbog ubistva Ivkovića, nekoliko desetina ljudi brzo se razišlo.

Protest je, prema izvještajima beogradskih medija, trebalo da bude održan u podne, tako da su pripadnici snaga bezbjednosti od jutros osiguravali državne institucije i ambasade u centru grada.

Prvo je bilo najavljeno putem društvenih mreža da će se navijači oko podneva okupiti kod turske Ambasade, pa zatim ispred Zvezdinog stadiona Marakana, ali se u to vrijeme okupila manja grupa, uglavnom mlađih navijača, koji su ubrzo odustali od organizacije protesta i razišli se.

Bilo je i nezvaničnih najava da će se oni okupiti kod hrama Svetog Save na Vračaru, pa ispred zgrade Vlade Srbije i zatim kod crkve Svetog Marka, ali se to nije desilo.

Mediji su prenijeli da su se samo dvije manje grupe navijača okupile na dva različita punkta.

Ranije je bilo rečeno da će se protestu pridružiti i navijači Partizana.

Navijač Crvene zvezde Marko Ivković izboden je na smrt ispred hale "Abdi Ipekči" u Istanbulu u petak, 21. novembra, u sukobu sa pristalicama Galatasarayja, uoči meča košarkaške Eurolige.