Regija
0

Beograd: Na meti prosvjednika bilo slovenska ambasada i sjedište liberalnih demokrata

FENA
U neredima u središtu Beograda u nedjelju navečer napadnuto je i sjedište Liberalno-demokratske partije (LDP), priopćila je ta stranka, navodeći da nema žrtava niti povrijeđenih, ali da je nanesena velika materijalna šteta.

"Apeliramo na sve državne organe da učine sve da se ova situacija smiri i da se zaustavi divljanje nekontroliranih bandi po ulicama Beograda. Srbiji su potrebni razum, odgovornost i mir, da bi se mogla suočiti sa samom sobom i činjenicom da je izgubila Kosovo", priopćila je ta stranka.

Predsjednik LDP-a Čedomir Jovanović izjavio je da odgovornost za događaje u Beogradu snosi i vlast, jer je i sama "dizala tenziju i palila atmosferu".

"Srbija mora naći snage da razumije zašto je do toga došlo, da bi se zaustavio novi krug nasilja, divljaštva i pogrešnih političkih odluka. Srbija se mora otrijezniti i razumjeti da za gubitak Kosova nisu krivi ni Mc Donald's, ni LDP, niti francusko ili slovensko veleposlanstvo, već pogrešna politika i nerazumna politika kojoj je baš ovakvo i još gore nasilje bilo osnovna poluga", navodi se u Jovanovićevoj izjavi objavljenoj na internet-stranici LDP-a.

Osim na sjedištu LDP-a, tijekom nedjelje poslijepodne razbijeni su prozori na slovenskom veleposlanstvu, na američko veleposlanstvo prosvjednici su bacali kamenice i zapaljene baklje, razbijen je restoran Mc Donald'sa na Terazijama, a u sukobima prosvjednika i policije povrijeđeno je dosad najmanje 20 ljudi, policajaca i civila.