Stravični snimci
0

VIDEO / Autobus kod Karlovca izletio sa autoputa, povrijeđeno 34 djece

SRNA
U saobraćajnoj nezgodi koja se jutros dogodila na autoputu kod Karlovca, kada je autobus pun djece koja su putovala na ekskurziju sletio sa puta, lakše je povrijeđeno 33 djece, dok je jedna djevojčica dobila potres mozga.

U ovoj nezgodi koja se dogodila oko 08.00 sati nije bilo poginulih.

Još se ne znaju uzroci slijetanja autobusa sa puta, ali se pretpostavlja da je uzrok mokar asfalt. 

Djecu stradalu u autobusu u karlovačkoj bolnici posjetila je premijerka Hrvatske Jadranka Kosor koja je naglasila da istraga mora biti potpuna te da se mora rasvijetliti svaki detalj oko uzroka nesreće. 

Iz karlovačke bolnice poručuju da će se djecu detaljno pregledati, jer je moguće da neka zbog šoka nisu ni primijetila ozbiljne povrede. 

Prema prvim informacijama, navodno je vozač probio zaštitnu ogradu između dvije vozne trake, te prešao na suprotnu stranu pa probio i ogradu sa te strane.

Mediji javljaju da je pravo čudo da nije bilo poginulih u ovoj nesreći, jer se autobus gotovo prevrnuo na stranu. 
Riječ je o ekskurziji sedmog razreda Osnovne škole "Juraj Habdelić" iz Velike Gorice, u kojoj je ukupno 52 djece putovala u Biograd na moru.

Načelnik karlovačke Policijske uprave Josip Čelić poručio je roditeljima da je učinjeno sve kako bi se djeca zbrinula, te kako se za sve detaljne informacije mogu javiti u bolnicu.