Regija
0

Antivladini protesti širom Hrvatske

SRNA
Foto: AP
Foto: AP
U nekoliko hrvatskih gradova danas su održani protesti na kojima su građani iskazali nezadovoljstvo radom Vlade i HDZ-a.

U Varaždinu je završen protest na kome se okupilo između 1.000 i 1.200 građana iz svih slojeva društva, radnika koji ne dobijaju plate, nezaposlenih i mladih.

Nezadovoljstvo su iskazali porukama i transparentima na račun HDZ-a "HDZ - brod ludaka bez kormilara", "Dole Vlada i HDZ", "Mi nemamo za hljeb i režije, a vi i vaši imate previše".

Na Narodnom trgu u Zadru okupilo se 30-tak demonstranata, uglavnom mladih koji su se s transparentima uputili u šetnju gradom, pri čemu se kolona povećala na oko 200 ljudi, jer im se spontano priključio određen broj građana.

U Virovitici i Slavonskom Brodu okupilo se tek po nekoliko desetina građana, uglavnom mladih koji su protestovali protiv vladine politike.

Popodne će biti odražni protesti u Koprivnici, Splitu, Rijeci i Osijeku.  Protesti u Čakovcu i Bjelovaru zakazani su za ponedjeljak, a u srijedu demonstranti će se okupiti u Vinkovcima.