Regija
30

Advokatu Džajića i Legije bačena kiselina u oči

SRNA
Milan Vujin
Milan Vujin
Poznatom beogradskom advokatu Milanu Vujinu bačena je kiselina u oči, dok je izlazio iz svoje advokatske kancelarije na Novom Beogradu.

Kiselinu je, prema nezvaničnim informacijama, bacio za sada nepoznati napadač iz zasjede, a potom je pobjegao u nepoznatom pravcu.

Vujin se vratio u kancelariju gdje je pokušao da ispere oči, a hitna pomoć ga je odvezla ga u Institut za očne bolesti u Pasterovoj ulici, piše beogradska štampa.

Šezdesetosmogodišnji advokat Milan Vujin već nekoliko decenija važi za jednog od viđenijih branilaca, a u javnosti je poznat kao advokat Dragana Džajića i Milorada Ulemeka Legije, a bio je i član Uprave i potpredsjednik Crvene zvezde.

Milan Vujin jedno vrijeme bio je i prvi čovjek Advokatske komore Srbije.

Tokom svoje karijere kao branilac učestvovao je u sudskim postupcima o privremenom oduzimanju imovine okrivljenih u privrednom kriminalu, u procesu protiv Milorada Ulemeka Legije, bivšeg funkcionera Republike Srpske Momčila Mandića.

Sličan incident dogodio se prošle godine i Vujinovom kolegi Nenadu Vukasoviću, nekadašnjem braniocu Zvezdana Jovanovića.

Njemu su dvojica napadača, također, bacila kiselinu u lice.