Incident u Baru
46

Abazović povodom napada na bh. sportiste poručio roditeljima: Obratite pažnju kako vaspitavate djecu

S. Š.
Premijer Crne Gore Dritan Abazović (Foto: EPA-EFE)
Premijer Crne Gore Dritan Abazović (Foto: EPA-EFE)
Premijer Crne Gore Dritan Abazović reagovao je povodom napada na bh. sportiste u Baru, a koji se dogodio tokom vikenda i u kojem su momci iz BiH zadobili teže povrijede.
Abazović je rekao kako država ne zatvara oči pred vršnjačkim nasiljem, ali da je potrebno da roditelji budu svjesni svoje odgovornosti kada je u pitanju vaspitanje njihove djece.

"Ja upućujem duboko izvinjenje porodici dječaka. Ugledajte se mediji, političari, građani Crne Gore na roditelja napadnutog dječaka. Niti govore da su napadnuti jer su iz BiH, niti govore da je nešto smišljeno protiv njihovog djeteta. Naprotiv, šalju upozoravajuću poruku i kažu ono što i ja mislim - da smo 30 godina kreirali svi zajedno ambijent u kojem se djeca ovako ponašaju", rekao je Abazović.

Dakle, imao je apel i prema roditeljima u Crnoj Gori.

"Pogledajte malo kako vaspitavate djecu, pogledajte malo i sopstvenu odgovornost kad tražite da država reaguje", rekao je Abazović.

Podsjetit ćemo, povrijeđeni maloljetnici iz BiH su članovi AK "Sarajevo" i boravili su u Baru na pripremama kada su napadnuti.

Četvorica maloljetnika koji se sumnjiče da su fizički napali dvojicu atletičara Atletskog kluba "Sarajevo", saslušani u prisustvu roditelja u Osnovnom državnom tužiteljstvu u Baru, tužitelj im nije odredio pritvor i oni su priznali djelo te izrazili kajanje.