Strava u Hrvatskoj
1

35-godišnjakinja iz Siska izbola petogodišnju kćerku i muža

SRNA
Sisak
Sisak
Tridesetpetogodišnja psihički rastrojena žena iz Siska privedena je nakon što je nožem izbola muža i petogodišnju kćer dok su spavali.

Djevojčica je, nakon tročasovne operacije, u kritičnom ali stabilnom stanju i oporavlja se u sisačkoj bolnici od višestrukih uboda. Siloviti udarci nožem djetetu su polomili rebra i oštetili pluća.

Četrdesetčetvorogodišnji suprug zadobio je posjekotine i manje ubode i oporavlja se u bolnici. Tragedija se dogodila jutros oko 4.30 sati u stanu u sisačkom kvartu Zeleni Brijeg.

Komšije su ispričale da ih je probudila dječija vriska, te da se ubrzo na stepenište pojavio i otac noseći djevojčicu, koju je preuzela jedna od komšinica i odnijela je ispred zgrade.

Muž je za to vrijeme držao kvaku od ulaznih vrata stana da se žena s nožem ne bi probila napolje. Hitna pomoć i policija došli su veoma brzo. Policajci su uspjeli primiriti majku koja je bila samo u donjem rublju, sva krvava.

Ona je u žestokom napadu iskoristila više noževa, jer joj je suprug uspio oteti nekoliko njih, dok je štitio kćerku, ali se ona vraćala po druge.

Porodica je, kako je ispričao otac od povrijeđenog muža, primijetila da bolest njegove snahe više nije pod kontrolom zbog čega su tražili da joj se pomogne, javili su hrvatski mediji.