Komentari (19)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Klix-ov članak je samo zagrebao po površini i zbog toga ostavio neke stvari nedorečene. Ako pominjete obavezu davanja zekata od 2,5 % onda treba precizirati da se to odnosi samo na onoga ko ima 91,6gr ili više zlata, 641,5gr ili više srebra, 6012KM ili više novca, iznajmljuje ili trguje nekretninama itd. sve informacije na http://zekat.ba/?str=kalkulator. Zekat ne daju oni čija imovina ne prelazi precizno navedenu imovinu. Dalje, način računanja početka posta je prikazan tendenciozno, jer se oni koji slijede hadis smatraju neukima i zaostalima, a oni koji to čine na "naučni" način, oni su "savremeni i obrazovani". Hadisi prema kojima se utvrđuje početak posta Ramazana su jasni, pojava mlađaka 29.Šabana znači da se sutra posti. Ukoliko iz bilo kojeg razloga nije moguće ili nije viđen mlad mjesec, upotpunjuje se naredni dan na 30.Šaban, pa prvi Ramazan. Po konsenzusu islamske uleme, (uključujući hanefijski fikh) ZABRANJENO JE određivanje nastanka (i prestanka) Ramazana astrološkim putem.
u veselju ga proveli
Alo novinari odvadite malo,po cijele dane pisete o ramazanu
I opet nikakvog efekta na tebe nisu ostavili...
Brine me ugrozenost drugih u Saudiji. Kada ce Amerikanci donjeti demokratiju u Saudiju? Kadan ce mo docekati intervenciju i svrgavanje fasistickoga rezima kralja Adbulaha? NIKADA! Zato sto "mirnodopska" i Bogu okrenuta Saudija svake godine kupuje ORUZJA iz SAD-e u vrijednosti 5 milijardi $.
Šta je s' tobom ??? Ovo su sve stranci koji nikada neće dobit državljanstvo ... Ljudi imaju svoje propise ... kao što svaka zemlja ima i to je to ... Ne sviđa ti se .. Vozi Miško !
A kako krscanske zemlje zapada daju sva prava muslimanima???
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
@ivica.grude Jesil ti dobar s glavom?!
Uklonjen je on ;)
POSTAČIMA ŠIROM PLANETE....RAMAZAN-ŠERIF-MUBAREK-OLSUN!
“O vjernici! Propisuje varn se post, kao što je propisan onima prije vas, da biste se grijeha klonili.