Human gest
51

Raiffeisen banka obilježava Ramazanski bajram donacijama: Podržala rad tri organizacije

Raiffeisen banka
Raiffeisen banka
Povodom Ramazanskog bajrama, Raiffeisen banka je uručila donacije Udruženju oboljelih od bulozne epidermolize "Debra" iz Sarajeva, Udruženju roditelja djece i lica sa smetnjama u razvoju "Hrabro srce", te Udruženju žena "Nera" iz Konjica, kako bi najugroženijim kategorijama našeg društva uljepšala ovaj blagdan.

Društvena odgovornost je važan segment Raiffeisen strategije održivosti, a praznične donacije dio su projekta koji Banka realizuje još od 2012. godine.

U okviru ovog projekta umjesto štampanja i slanja prazničnih čestitki Banka uručuje donacije usmjerene na najosjetljivije kategorije stanovništva. Na ovaj način Raiffeisen banka nastoji ukazati na značaj njihovih potreba, te kao odgovoran bankar kreirati bolje i naprednije okruženje.

Udruženje žena "Nera" iz Konjica osnovano je 2019. godine s ciljem pomoći i podrške ženama koje se nalaze na margini društva te je prepoznato po svom humanitarnom radu kao i po osnažujućim projektima za osobe u stanju potrebe.

Udruženje oboljelih od bulozne epidermolize "Debra" iz Sarajeva u skladu sa svojom misijom realizuje aktivnosti usmjerene na unapređenje sistema zdravstvene i socijalne zaštite, razvoja međusektorske saradnje i zagovaranja i lobiranja prava oboljelih od rijetkih bolesti. Udruženje roditelja djece i lica sa smetnjama u razvoju "Hrabro srce" od 2019. godine pruža podršku roditeljima i djeci sa posebnim potrebama, te njihovoj inkluziji u društvo.