{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Punjenje budžeta u ZDK 84,5 posto

F
13.4.2012. u 13:22
0
0
Punjenje budžeta u ZDK 84,5 posto
0
Punjenje budžeta u ZDK 84,5 posto
Prema podacima iz Informacije o ostvarenim prilivima u budžet Zeničko-dobojskog kantona za prva tri mjeseca ove godine, koju je Vlada usvojila na današnjoj sjednici, plan od 54.380.530 KM ispunjen je sa 84,5 odsto, dok je u poređenju s istim periodom 2011. taj procent nešto veći i iznosi 96,7 posto.
Ministarstvo finansija upozorilo je sve budžetske korisnike da maksimalno racionalno postupaju u vezi s planiranjem rashoda koji moraju biti u visini ostvarenih prihoda.

Vlada ZDK-a usvojila je prijedlog Ministarstva prostornog uređenja, prometa, komunikacija i zaštite okoliša da se mobilna stanica za mjerenje koncentracije zagađujućih materija i meteoroloških parametara Vlade ZDK-a ustupi Metalurškom institutu „Kemal Kapetanović“ Zenica.

"Kupovinom dodatne opreme obim poslova se znatno povećao te se ukazala potreba da se sva mjerenja na području ZDK-a obrađuju na jednom mjestu. S obzirom na to da Metalurški institut ima organizovan Zavod za ekologiju s dugogodišnjim iskustvom u oblasti mjerenja, ocijenjeno je da će sva neophodna mjerenja zagađenja biti puno efikasnije praćena u okviru spomenute institucije", navodi se u obrazloženju Vlade ZDK-a.

Vlada ZDK-a dala je i saglasnost da se za potrebe Službe za očne bolesti Kantonalne bolnice Zenica nabavi diodni laser u iznosu od 48.000 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: