Naređena obdukcija
1.1k

Pronađeno tijelo nestalog 21-godišnjaka Amara Ramića iz Tuzle, roditelji prepoznali odjeću

Piše: M. N.
Amar Ramić
Amar Ramić
Tijelo koje je jučer pronađeno u šumi na lokalitetu Vršana kod Tuzle je tijelo Amara Ramića koji se vodio kao nestao od 2. maja ove godine.

Kako saznajemo, tijelo je u poodmakloj fazi raspada i dosta je oštećeno, što je inspektorima otežalo utvrđivanje identiteta, jer su prikupljali dijelove. Kontaktirali smo roditelje Amara Ramića, koji su nam potvrdili da su prepoznali odjeću te da je najvjerovatnije riječ o Amaru.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović kazao nam je kako je naređena obdukcija tijela, kao i DNK analiza kako bi se utvrdio identitet, ali nam nije mogao potvrditi da li je riječ o Ramiću. MUP TK još vrši uviđaj.

Podsjetimo, 21-godišnji Ramić je posljednji put viđen 2. maja oko 16:20 sati kada je napustio zgradu u kojoj je živio u tuzlanskom naselju Brčanska Malta. Pokrenuta je intenzivna potraga za njim u koju su bili uključeni Amarovi prijatelji, porodica, građani, kriminalistička policija MUP-a TK i Federalna uprava civilne zaštite.

Pretraživane su lokacije Tuzle i njene okoline, Kalesije, Ugljevika, Čelića, Zvornika, Bijeljine, Brčkog, Kladnja, Zavidovića i Malog Zvornika. Ispitan je i određeni broj osoba, ali nije bilo konkretnih informacija.

Ramić je bio student Fakulteta elektrotehnike Univerziteta u Tuzli.