Nastavak saradnje
30

Princ od Monaka prihvatio Skakin poziv da posjeti Sarajevo

R. D.
Skaka i Albert II (Foto: Klix.ba)
Skaka i Albert II (Foto: Klix.ba)
Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka pozvao je sinoć princa Alberta II da posjeti Sarajevo i BiH, što je suveren kneževine Monako vrlo rado i prihvatio.
Skaka i princ Albert II su nakon sinoćnje dodjele nagrade za veliko postignuće EYOF-a u Monte Carlu proveli vrijeme u ugodnom razgovoru te je princu Albertu uručen i poklon Grada Sarajeva.

"Na ovaj način smo otvorili jedan novi nivo komunikacije i veza s ciljem bolje međunarodne pozicije Sarajeva kao glavnog grada BiH. Bila mi je čast i privilegija primiti priznanje, ali i s princom razgovorati o nastavku saradnje", rekao je tim povodom gradonačelnik Skaka.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Gradonačelnici Sarajeva i Istočnog Sarajeva Abdulah Skaka i Nenad Vuković te Olimpijski komitet BiH dobili su veliko svjetsko priznanje u Monaku za "diplomatsku akciju godine u svijetu", a sve zbog uspješne organizacije Evopskog olimpijskog festivala za mlade – EYOF u februaru ove godine, javlja reporter portala Klix.ba iz Monte Carla.

Ceremonija je održana u zgradi Opere, a nagradu je u ime ugledne svjetske sportske fondacije "Peace and Sport", gradonačelniku Skaki uručio Princ Albert II od Monaka. Ona se svake godine pod pokroviteljstvom princa Alberta Drugog dodjeljuje organizaciji, pojedincima ili instituciji koja je učinila "značajne korake naprijed u primjeni diplomatije kroz sport".