{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Prekinuta sjednica Skupštine KS, nastavak iduće godine

F
FENA
23.12.2013. u 21:11
1
14
Prekinuta sjednica Skupštine KS, nastavak iduće godine
1
Prekinuta sjednica Skupštine KS, nastavak iduće godine
Skupština KS (Foto: Klix.ba)
Dopredsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Kemal Ademović prekinuo je večeras sjednicu Skupštine te je najavio da će nastavak sjednice vjerovatno biti u 2014. godini.
Prije prekida zastupnici su usvojili Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo te Odluku o davanju saglasnosti na Odluku o privremenom finansiranju potreba JU "Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo" za prva tri mjeseca 2014. godine.

Također usvojena je i Odluka o davanju saglasnosti Kantonalnom javnom preduzeću "Sarajevo-šume" d.o.o. Sarajevo za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu, radi dugoročnog kreditnog zaduženja kod poslovne banke u iznosu do 3.400.000 KM.

Zastupnici su danas prihvatili i Odluku o davanju saglasnosti Kantonalnom javnom komunalnom preduzeću "Gradski saobraćaj - GRAS" za upis hipoteke na nekretnine u vlasništvu i upis založnog prava na pokretnim stvarima, radi zaključivanja sporazuma s Poreznom upravom Federacije BiH, a kao garanciju za plaćanje duga za javne prihode u iznosu od 9,5 miliona KM.

Ukupna vrijednost nepokretnih i pokretnih stvari na kojima će se zasnovati hipoteka i založno pravo iznosi 12.867.892 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: