{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Potvrđena optužnica za krađu 600.000 KM iz Centralne banke BiH

Piše: E. F./Klix.ba
17.4.2015. u 10:43
11
33
Potvrđena optužnica za krađu 600.000 KM iz Centralne banke BiH
11
Potvrđena optužnica za krađu 600.000 KM iz Centralne banke BiH
Centralna banka BiH (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja Nedžada Bajraktarevića, uposlenika Centralne banke BiH, tereti da je počinio krivično djelo pronevjere u službi kada je iz trezora ove banke ukrao 600.000 KM.
Podsjećamo, u optužnici se navodi da je optuženi Nedžad Bajraktarević, u vremenskom periodu od oktobra 2012. do 8. decembra 2014. godine, radeći na poslovima samostalnog referenta, za gotovinske transakcije u Odjeljenju za trezorske poslove Centralne banke Bosne i Hercegovine – Glavne jedinice Sarajevo, kao suključar u trezoru Centralne banke Glavne jedinice Sarajevo prisvojio novac koji mu je povjeren na rad u službi.

Kao referent u trezoru Bajraktarević je mogao raspolagati novcem, jer ga je zaprimao i uplaćivao komercijalnim bankama. No, on je novčanice u apoenima od 200 maraka u tri navrata uzeo za sebe, a na police, gdje je trebao stajati novac, ostavljao obični papir, stiropor i plastificirane folije preko kojih je, kako procedura i nalaže, stavljao vrpce i svoj potpis. Uviđajem, koji su izvršili pripadnici sarajevske policije, na ovim vrpcama su i pronađeni tragovi koji potvrđuju da iza ove prevare stoji Bajraktarević.

Prije nego što je angažovan u trezoru Glavne jedinice Sarajevo Centralne banke, Bajraktarević je od 2001. godine radio kao kontradiverzioni operativac u Službi za fizičku sigurnost ove banke.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: