{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Bajraktarević se izjasnio da nije kriv za pronevjeru 600.000 KM iz Centralne banke BiH

15.5.2015. u 12:30
12
71
Bajraktarević se izjasnio da nije kriv za pronevjeru 600.000 KM iz Centralne banke BiH
12
Bajraktarević se izjasnio da nije kriv za pronevjeru 600.000 KM iz Centralne banke BiH
Nedžad Bajraktareviću sudnici Suda BiH
Na ročištu za izjašnjenje o krivnji pred Odjelom II za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda Bosne i Hercegovine optuženi Nedžad Bajraktarević se izjasnio da nije kriv.
Sud Bosne i Hercegovine je 14. aprila 2015. godine potvrdio optužnicu koja tereti optuženog Nedžada Bajraktarevića da je počinio krivično djelo pronevjera u službi iz člana 221. stav 3. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakona BiH.

U optužnici se navodi da je optuženi Nedžad Bajraktarević, u vremenskom periodu od oktobra 2012. godine do 8. decembra 2014. godine radeći na poslovima samostalnog referenta za gotovinske transakcije u Odjeljenju za trezorske poslove Centralne banke Bosne i Hercegovine – Glavne jedinice Sarajevo, kao suključar u trezoru prisvojio novac koji mu je povjeren na rad u službi u ukupnom iznosu od 600.000,00 KM.

Da se danas izjasnio krivim, njemu bi prijetila kazna od tri do 20 godina. Međutim, kako je danas rečeno na ročištu, postoji mogućnost dogovora u ovom slučaju, odnosno priznanju krivice.

Kako navodi optužnica, kao referent u trezoru Bajraktarević je mogao raspolagati novcem, jer ga je zaprimao i uplaćivao komercijalnim bankama. No, on je novčanice u apoenima od 200 maraka u tri navrata uzeo za sebe, a na police, gdje je trebao stajati novac, ostavljao obični papir, stiropor i plastificirane folije preko kojih je, kako procedura i nalaže, stavljao vrpce i svoj potpis.

Uviđajem, koji su izvršili pripadnici sarajevske policije, na ovim vrpcama su i pronađeni tragovi koji potvrđuju da iza ove prevare stoji Bajraktarević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: