vijesti
12

Posljednji vikend u augustu: Vraćanje s mora i gužve na ulazu u Sarajevo

Piše: L. Č.
(Foto: Čitatelj/Klix.ba)
Veće od uobičajenih, gužve u saobraćaju danas su u poslijepodnevnim i večernjim satima zabilježene u okolini Sarajeva, na lokacijama Pazarić, Hadžići i Ilidža, potvrđeno je za Klix.ba u MUP-u KS.

Posljednji je vikend augusta i, kako meteorolozi najavljuju, zadnji trzaji ljeta koje nas i nije baš poslužilo ove godine.

Sarajlije su zadnjih nekoliko sunčanih i toplih dana mjeseca augusta, kao i vikend koji je iza nas iskoristile za putovanje i odmor na moru, te su danas u poslijepodnevnim i večernjim satima na ulazu u Sarajevo zabilježene veće gužve u saobraćaju.

Tako je veći promet vozila zabilježen na lokacijama Pazarić, Hadžići i Ilidža, dok Stupska petlja dodatno otežava saobraćaj i uzrokuje pojačane gužve.

No, kako je potvrđeno u razgovoru za Klix.ba u operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo, na cestama nema nikakvih nezgoda i sve protiče u najboljem redu, a pojačan promet vozila se očekuje i u večernjim satima sa nedjelje na ponedjeljak.

Podsjećamo, meteorolozi su za sutra, 1. septembar, najavili narandžasti meteoalarm koji se odnosi na područje Bosne i Hercegovine, a pretpostavlja naglo pogoršavanje vremenskih prilika praćeno zahlađenjem sa pljuskovima i grmljavinom.