BiH
85

August uz grmljavinu i pljuskove: Snažna kiša zatekla Sarajlije

Klix.ba
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Danas je u našoj zemlji prijepodne preovladavalo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, u poslijepodnevnim satima, došlo je do povećanja oblačnosti sa zapada, gdje je registrovana i grmljavina.

Do kraja dana meteorolozi predviđaju kišu, pljuskove i grmljavinu, mjestimično u zapadnim, centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 14 sati: Bjelašnica 15 stepeni, Kupres 22, Ivan Sedlo 25, Livno i Sokolac 26, Bugojno 27, Bihać, Bijeljina, Neum, Sarajevo i Srebrenica 28, Doboj, Gradačac i Tuzla 29, Banja Luka, Goražde, Prijedor, Sanski Most, Trebinje i Zvornik 30, Mostar i Zenica 31 stepen.

U ponedjeljak, 4. augusta se u našoj zemlji prije podne očekuje pretežno sunčano vrijeme, dok će tokom dana doći do postupnom naoblačenja sa pljuskovima i grmljavinom u većem dijelu zemlje. Padavine se ne očekuju na jugu Hercegovine.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura od 12 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna temperatura od 26 do 32 stepena.

Meteorolozi i sljedećih nekoliko dana najavljuju sličnu prognozu.