vijesti
630

Posjetite "Buvljak bez novca" u Sarajevu, donesite što vam ne treba, uzmite što vam treba

Klix.ba
Nakon uspješnog održavanja "Buvljaka bez novca" u Sarajevu prošlog mjeseca, kao i Mostaru prošle sedmice, drugi sarajevski Buvljak držat će se u nedjelju, 27. decembra od 14 do 18 sati u prostorijama Kina Bosna u Sarajevu.

"Pravila Buvljaka bez novca su jednostavna - sve je besplatno, dijelimo sve što nam ne treba, uzimamo sve što nam treba. Sve stvari za koje u toku dana niko ne bude zainteresovan, objavit će se na Facebook stranici Free shop", kažu organizatori.

Novost na ovom Buvljaku je Kutak za hranu u kojem će se dijeliti besplatna hrana za sve koji budu gladni na Buvljaku, a svi su dobrodošli da donesu hranu, kao i da se priključe akciji zajedničkog kuhanja koja će se održati u jutarnjim satima 27. decembra, između 10 i 14 sati u nekoj od zajedničkih prostorija organizatora, udruženja Dobre kote.

Pored Kutka za Hranu, postojat će i Dječiji kutak u kojem će se održavati kreativne radionice za djecu, ali i Kutak za umjetnost koji će biti otvoren za sve umjetnike i umjetnice koji/e su pozvani/e da okače svoje radove, čitaju svoju poeziju ili prozu, sviraju, plešu ili djeluju na bilo koji drugi kreativan način.

"Donacija u vidu bilo kakvih stvari nije neophodna za učestvovanje na Buvljaku. Moguće je i samo doći i uzeti ono što nam je potrebno, ukoliko ne posjedujemo stvari koje su nam viška i ukoliko nismo u prilici da nešto doniramo. Sve treba da slobodno učestvujemo na bilo koji način, bez ikakvog osjećaja obaveze da donesemo nešto na buvljak, ukoliko nismo u prilici. Najvažnije je na događaj pozvati sve one kojima će besplatne stvari na buvljaku biti od egzistencijalne pomoći", poručuju organizatori.

Sve dodatne informacije možete dobiti na mail [email protected].