|

U Sarajevu održan "Buvljak bez novca": Sve je besplatno, dijelimo sve što nam ne treba

U Sarajevu održan "Buvljak bez novca": Sve je besplatno, dijelimo sve što nam ne treba
0
Klix.ba
29.11.2015. u 17:07
52
komentara
0

dijeljenja
1/10
2/10
3/10
4/10
5/10
6/10
7/10
8/10
9/10
10/10
Danas je prostorijama kina Bosna u Sarajevu održan događaj pod nazivom "Buvljak bez novca" koji je okupio sve zainteresirane s namjernom da razmijene ili poklone stvari koje im više nisu potrebne.
Na stolovima se nalazila odjeća za sve uzraste, kao i knjige, filmovi, tehnologija, kozmetika, posuđe i razni predmeti za razmjenu.

Okupljeni su također ponudili različite usluge: instrukcije iz jezika, umjetnosti, čuvanje djece a i tražili razne vrste usluga koje su im potrebne.

"Pravila Buvljaka bez novca su jednostavna - sve je besplatno, dijelimo sve što nam ne treba, uzimamo sve što nam treba. Sve stvari za koje u toku dana niko ne bude zainteresovan, objavit će se na Facebook stranici Free shop", kažu organizatori.

Dodaju kako su okupljanja ovog tipa, osim humanitarnog karaktera, takođe i prostor za upoznavanje, druženje i razmjenu informacija, te nešto sasvim novo u našem gradu i odlična alternativa dosadnoj nedjelji.

"Dom dobre atmosfere, razigrane djece, muzike, upoznavanja i razgovora ove nedjelje je bilo Kino Bosna, a nadamo se da će ovakav događaj postati tradicija, i da će se održavati svake zadnje nedjelje u mjesecu", navode.

Organizatori ove akcije su mladi kreativci okupljeni oko projekta Dobre Kote koji okuplja mlade ljude i umjetnike u cilju integrisanja umjetničkih djela u napuštene javne prostore Sarajeva. Više o njima možete čitati ovdje.
Prijavi grešku


Komentari (52)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...