{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplavljena srebrenička naselja, materijalne štete ogromne

F
25.5.2012. u 12:54
0
1
Poplavljena srebrenička naselja, materijalne štete ogromne
0
Poplavljena srebrenička naselja, materijalne štete ogromne
Na području općine Srebrenica u posljednjih 18 sati palo je rekordnih 69 litara kiše na kvadratni metar što je dovelo do poplava, prekida vodo i elektrosnabdijevanja i odgađanja nastave u Srednjoškolskom centru jer đaci iz sela i susjednih Bratunca i Ljubovije nisu stigli na nastavu.
Rječica Križevica se na više mjesta izlila iz korita, a najkritičnija situacija je u novoizgrađenom naselju Žuti Most gdje je, po riječima člana Općinskog štaba Civilne zaštite Cvijetina Maksimovića, poplavljeno 90 kuća, dok je u naselju Soloćuša voda ušla u tri kuće i više pomoćnih objekata. U naselju Vidikovac pojavilo se klizište i ugrozilo je dvije kuće.

Podivljala Križevica nanijela je drveće i izlila se na regionalni put Bratunac-Srebrenica kod naselja Žuti Most gdje je u jutarnjim satima došlo do obustavljanja saobraćaja. U ovom naselju pao je i dalekovodni stup i potpuno je uništen kamion na parkingu koji je "potonuo" u vodu.

"Angažirani su vatrogasci i mehanizacija tako da je normaliziran saobraćaj na ovoj dionici puta. Najkritičnije je u naselju Žuti Most. Problem ovih mještana moramo riješiti, ali nam je prioritet da sada osiguramo da voda ne prodre u kuće", izjavio je Ćamil Duraković, zamjenik načelnika Općine Srebrenica, koji je obišao ugrožena područja.

Pojava snažnih bujica dovela je do zapušavanja brojnih propusta pa je došlo do izlijevanja vode i nanošenja mulja, granja i šljunka po ulicama i lokalnim putevima što otežava, a ponegdje i onemogućava saobraćaj.

Poplavljene su kuće, pomoćni objekti, usjevi i plantaže maline te su na taj način pričinjene velike materijalne štete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: