{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Poplavljena srebrenička naselja, materijalne štete ogromne

F
25.5.2012. u 12:54
0
1
Poplavljena srebrenička naselja, materijalne štete ogromne
0
Poplavljena srebrenička naselja, materijalne štete ogromne
Na području općine Srebrenica u posljednjih 18 sati palo je rekordnih 69 litara kiše na kvadratni metar što je dovelo do poplava, prekida vodo i elektrosnabdijevanja i odgađanja nastave u Srednjoškolskom centru jer đaci iz sela i susjednih Bratunca i Ljubovije nisu stigli na nastavu.
Rječica Križevica se na više mjesta izlila iz korita, a najkritičnija situacija je u novoizgrađenom naselju Žuti Most gdje je, po riječima člana Općinskog štaba Civilne zaštite Cvijetina Maksimovića, poplavljeno 90 kuća, dok je u naselju Soloćuša voda ušla u tri kuće i više pomoćnih objekata. U naselju Vidikovac pojavilo se klizište i ugrozilo je dvije kuće.

Podivljala Križevica nanijela je drveće i izlila se na regionalni put Bratunac-Srebrenica kod naselja Žuti Most gdje je u jutarnjim satima došlo do obustavljanja saobraćaja. U ovom naselju pao je i dalekovodni stup i potpuno je uništen kamion na parkingu koji je "potonuo" u vodu.

"Angažirani su vatrogasci i mehanizacija tako da je normaliziran saobraćaj na ovoj dionici puta. Najkritičnije je u naselju Žuti Most. Problem ovih mještana moramo riješiti, ali nam je prioritet da sada osiguramo da voda ne prodre u kuće", izjavio je Ćamil Duraković, zamjenik načelnika Općine Srebrenica, koji je obišao ugrožena područja.

Pojava snažnih bujica dovela je do zapušavanja brojnih propusta pa je došlo do izlijevanja vode i nanošenja mulja, granja i šljunka po ulicama i lokalnim putevima što otežava, a ponegdje i onemogućava saobraćaj.

Poplavljene su kuće, pomoćni objekti, usjevi i plantaže maline te su na taj način pričinjene velike materijalne štete.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: