{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Proglašeno stanje prirodne nesreće u Srebrenici

S
25.5.2012. u 11:28
0
5
Proglašeno stanje prirodne nesreće u Srebrenici
0
Proglašeno stanje prirodne nesreće u Srebrenici
Rijeka Križevica u Srebrenici
Opštinski štab Civilne zaštite Srebrenice jutros je zbog poplava uzrokovanim intenzivnom kišom proglasilo stanje prirodne nesreće na području ove opštine, a poplave su registrovane i u opštinama Vlasenica, Bratunac i Milići, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.
Na području opštine Srebrenica tokom noći došlo je do povećanja nivoa lokalnih vodotoka, a rijeka Križevica izlila se iz korita u Potočarima, Dugom polju i Barama plaveći pri tom više domaćinstava.

Na terenu je građevinska mašina kojom se pročišćavaju korita i podižu nasipi.

Kao znak protesta što nije ništa urađeno od zadnjih poplava, stanovnici Mjesne zajednice Potočari u ranim jutarnjim časovima blokirali su put i onemogućili prolaz ekipama elektodistribucije i vodovoda.

Na području srebreničke opštine u prekidu je fiksna telefonija, a bez vode i struje su naselja Panađurišta, Baraton, Soloćuša i Potočari.

U opštini Milići iz korita su se izlile rijeke Zeleni i Studeni Jadar, Rajićka rijeka te Cerska rijeka, koje su zaplavile dijelove okolnih sela, zbog čega je evakuisano osmero ljudi i nešto stoke.

Snabdijevanje električnom energijom i PTT saobraćaj su uredni u opštini Milići, ali voda iz vodovoda nije za upotrebu.

U opštini Bratunac sva naselja uz rijeku Križevicu i Glogovsku rijeku su pod vodom, a u prekidu je i snabdijevanje vodom.

Procjenjuje se da je oko 500 do 600 kuća zaplavljeno, ali voda nije ušla u kuće, dok je u selu Podčauš ugrožen jedan most.

Na terenu su angažovane mašine i kamioni koji rade na pročišćavanju korita i podizanju nasipa gdje je to moguće.

U selu Dragosevac, u opštini Vlasenica, u toku noći iz korita se izlio Dragačevački potok, tako da je dio sela sa desne obale odsječen od putne komunikacije.

Načelnik Područnog odjeljenja Civilne zaštite Bijeljina obići će u toku dana obići poplavljena područja u opštinama Bratunac, Milići i Srebrenica.

Obilne kišne padavine prouzrokovale su porast vodostaja i drugih rijeka u Republici Srpskoj, ali, za sada, nema opasnosti od njihovog izlijevanja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: