Ekipe CZ-a vrše uviđaj
1

Klizišta stvaraju probleme u RS-u, ugrožene kuće

SRNA
Voda se povlači iz poplavljenih područja u istočnom dijelu RS-a, ali su se u nekim naseljima pojavila klizišta koja su počela ugrožavati pojedine kuće.

Jedna dvočlana porodica iseljena je iz kuće ugrožene klizištem u zaseoku Krčevina kod Dubničkog mosta u opštini Milići. Stanari su iseljeni kod rođaka.

Tri kuće, koje se nalaze u blizini, za sada nisu ugrožene, ali su stanovnici upozoreni da prate stanje.

Klizište koje se pojavilo u selu Jarovlje, širine između 50 i 100 metara, prekinulo je put do šest kuća, ali ti objekti nisu ugroženi.

U Republičkoj upravi civilne zaštite kažu da je ekipa na terenu i vrši uviđaj.

Usljed obilnih kišnih padavina pojavila su se nova klizišta u srebreničkim mjesnim zajednicama Sase, Potočari, Vijogor, Orahovica, Gostilj i Sućeska koja su oštetila seoske puteve.

Nivo vode u rijekama u opštini Srebrenica je u opadanju i stanje u zaplavljenim naseljima polako se normalizuje.

Domaćinstva u milićkim selima Gobelje i Velići dobila su električnu energiju. Struja je stigla i u selo Gobelje koje se nalazi u opštini Vlasenica.

Na području opštine Bijeljina vode se povukla iz vikend naselja u Amajlijama, dok je manji priobalni dio u vikend naselju Janja još zaplavljen, ali voda se povlači u korito.

Voda sa zaplavljenih dijelova na području opštine Bratunac polako se povlači i stanje se postepeno normalizuje.

I rijeka Spreča u opštini Osmaci povukla se u korito i stanje se normalizuje.

Na ostalim područjima u RS stanje je normalno.

Stanje u poplavom ugroženim područjima danas je bolje nego ranije s obzirom na to da nije bilo novih padavina dok je stanje u ostalim područjima u RS normalno, napominju u Republičkoj upravi Civilne zaštite.