{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Počeli radovi na sanaciji šetnice u Ferhadiji

7.10.2013. u 14:49
9
7
Počeli radovi na sanaciji šetnice u Ferhadiji
9
Počeli radovi na sanaciji šetnice u Ferhadiji
U ponedjeljak, 7. oktobra 2013. godine počeli su radovi na sanaciji šetnice i rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Ferhadija na dijelu koji administrativno pripada Općini Centar, od Gajevog trga do Ulice Ćemaluša. Za tu namjenu iz budžeta Općine Centar bit će izdvojeno oko 500.000 KM.
Radovi su počeli na dijelu šetnice ispred Gradske tržnice Markale. Prema projektu, djelatnici KJKP "Vodovod i kanalizacija" će prvo izvršiti zamjenu dotrajale vodovodne mreže, a nakon toga će radnici građevinske firme "Sela" postaviti na taj dio šetnice granitne ploče debljine 8 cm, kao i na dijelu općine Stari Grad.

Na zahtjev Zavoda za zaštitu kulturno-historijskog i prirodnog nasljeđa Kantona Sarajevo bit će zadržana "sarajevska ruža" na mjestu masakra 1992. godine kada je od agresorske granate ubijeno 26 i ranjeno 108 naših sugrađana dok su čekali u redu za kruh.

Realizator projekta je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar. Glavni projekt sanacije pomenutog dijela šetnice uradila je firma "Saraj Inženjering" d.o.o. Sarajevo, a za nadzor je zadužena firma "Energotehnika" iz Doboja. Planirano je da radovi budu okončani do sredine decembra ove godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: