vijesti
290

Penzionerke zeničke Željezare održale koncert za svoje sugrađane

Piše: E. M.
KUD Željezara (Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba) (Foto: E. M./Klix.ba)
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Ženski hor Kulturno-umjetničkog društva Željezara Zenica večeras je u Muzeju grada Zenica održao svoj godišnji koncert koji je okupio veliki broj Zeničana koji su uživali u izvedbama pjesama.

Prvi sprat zeničkog muzeja bio je ispunjen do posljednjeg mjesta posjetiteljima koji su večeras uživali u izvedbama hrvatskih propjevki i starih zagorskih pjesama. Dirigentica večerašnjeg koncerta i hora Kulturno-umjetničkog društva Željezara Zenica Aldina Aganović je izjavila kako je ovo treća godina zaredom kako organizuju godišnje koncerte za svoje sugrađane.

"Ovo je prvi put da radimo koncert bez gostiju jer u narednom periodu ćemo imati trodnevni koncert u Mađarskoj te ovo smatramo samo generalnom probom pred veliki nastup. Ovaj hor čine žene, penzionerke, s kojima je bilo jako teško raditi jer ne znaju note, ali one vole ovo što rade i meni je drago da sam dio ove priče", kazala je Aganović.

Fatima Bajramović je članica hora od njegovog osnivanja, a večerašnji koncert za nju je poseban zbog toga jer po prvi put nastupaju samostalno.

"Ovo je naša priprema za koncert u Mađarskoj na kojem ćemo predstavljati naš grad i našu državu. Drago mi je da smo večeras imali finu posjećenost, a našim sugrađanima smo ponudili najljepše kompozicije", izjavila je Bajramović.

Večerašnji koncert harmonikom je pratio prof. Nail Kačar i gitarista Semir Daić.