{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Osmana Suljića su u Srebrenici cijenili i Srbi i Bošnjaci"

F
FENA
28.3.2012. u 14:50
0
0
"Osmana Suljića su u Srebrenici cijenili i Srbi i Bošnjaci"
0
"Osmana Suljića su u Srebrenici cijenili i Srbi i Bošnjaci"
Osman Suljić
Na vijest o smrti Osmana Suljića, načelnika Općine Srebrenica, kolegij načelnika održao je sjednicu na kojoj je odlučeno da se sutra održi komemorativna sjednica Skupštine općine i otvori knjiga žalosti.
"Gubitak prvog čovjeka jedne općine zaista je težak udarac za njegove saradnike, kao i za stanovnike Srebrenice. Suljić je, zaista bio čovjek po mjeri svih građana i cijenili su ga i Srbi , Bošnjaci i Hrvati Srebrenice“, izjavio je Alija Tabaković, odbornik u Skupštini općine Srebrenica.

"Suljić je imao istinski put za dobrobit svih građana Srebrenice. Imao je korektan odnos u uspostavi dijaloga između različitih etničkih grupa i u tome je uspijevao", rekao je Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica.

U svom programu rada, koji je donio na početku mandata, Suljić je imao viziju da unaprijedi standard života svih građana, da otvori nova radna mjesta i uredi infrastrukturu.

"Odbornici i kompletna Općina nastavit će ondje gdje je Suljić stao. Znamo da je to bio ispravan put i slijedićemo onaj pravac koji je Suljić zacrtao", izjavio je Amir Kulaglić, potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Delegacija Skupštine posjetit će porodicu Suljić i prisustvovati sahrani, koja je predviđena, kako je prvobitno najavljeno, sutra u 16 sati u Šarenoj džamiji u Tuzli.

I veliki broj Srebreničana je najavio dolazak na dženazu, pa će iz svih dijelova općine biti organiziran prijevoz do Tuzle.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: