{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"Osmana Suljića su u Srebrenici cijenili i Srbi i Bošnjaci"

F
28.3.2012. u 14:50
0
0
"Osmana Suljića su u Srebrenici cijenili i Srbi i Bošnjaci"
0
"Osmana Suljića su u Srebrenici cijenili i Srbi i Bošnjaci"
Osman Suljić
Na vijest o smrti Osmana Suljića, načelnika Općine Srebrenica, kolegij načelnika održao je sjednicu na kojoj je odlučeno da se sutra održi komemorativna sjednica Skupštine općine i otvori knjiga žalosti.
"Gubitak prvog čovjeka jedne općine zaista je težak udarac za njegove saradnike, kao i za stanovnike Srebrenice. Suljić je, zaista bio čovjek po mjeri svih građana i cijenili su ga i Srbi , Bošnjaci i Hrvati Srebrenice“, izjavio je Alija Tabaković, odbornik u Skupštini općine Srebrenica.

"Suljić je imao istinski put za dobrobit svih građana Srebrenice. Imao je korektan odnos u uspostavi dijaloga između različitih etničkih grupa i u tome je uspijevao", rekao je Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica.

U svom programu rada, koji je donio na početku mandata, Suljić je imao viziju da unaprijedi standard života svih građana, da otvori nova radna mjesta i uredi infrastrukturu.

"Odbornici i kompletna Općina nastavit će ondje gdje je Suljić stao. Znamo da je to bio ispravan put i slijedićemo onaj pravac koji je Suljić zacrtao", izjavio je Amir Kulaglić, potpredsjednik Skupštine općine Srebrenica.

Delegacija Skupštine posjetit će porodicu Suljić i prisustvovati sahrani, koja je predviđena, kako je prvobitno najavljeno, sutra u 16 sati u Šarenoj džamiji u Tuzli.

I veliki broj Srebreničana je najavio dolazak na dženazu, pa će iz svih dijelova općine biti organiziran prijevoz do Tuzle.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: