BiH
0

Održana komemorativna sjednica povodom smrti Osmana Suljića

FENA
Osman Suljić
Osman Suljić
U povodu smrti Osmana Suljića, načelnika Općine Srebrenica, održana je komemorativna sjednica. Danas je u ovom gradu proglašen dan žalosti.

U velikoj sali Kulturnog centra održana je komemorativna sjednica na kojoj su o liku i djelu Suljića govorili Radomir Pavlović, predsjednik Skupštine općine Srebrenica, Ćamil Duraković, zamjenik načelnika, i Amir Kulaglić, potpredsjednik Skupština općine.

Komemorativnom skupu prisustvovali su, između ostalih, predstavnici američke ambasade u Bosni i Hercegovini, članovi međunarodnih organizacija te delegacija Vlade Republike Srpske koju je predvodila Lejla Rešić, ministrica uprave i lokalne samouprave RS-a. Veliki broj Srebreničana, svih nacionalnosti prisustvovalo je ovom skupu.

"Osman Suljić bio je istaknuti borac za pravdu, toleranciju i suživot. Kao načelnik, započeo je značajne projekte kojima bi se popravilo stanje u Srebrenici na dobrobit svih stanovnika, bez obzira na vjeru. Na nama je da nastavimo njegovim pravim putem", istakao je Ćamil Duraković.

„Odlaskom Suljića, Srebrenica gubi mnogo. Bio je čovjek od povjerenja i uvažavao je svačije mišljenje i korisne ideje. Cijenili su ga svi Srebreničani za koje se istinski zalagao“ Izjavio je Radomir Pavlović.

U holu Kulturnog centra otvorena je knjiga žalosti. Veći broj Srebreničana, svih nacionalnosti prisustvovat će danas sahrani Osmana Suljića koja je planirana oko 16 sati u Tuzli.