vijesti
4

Održana vanredna sjednica Predsjedništva BiH

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predsjedništvo BiH danas je 77. vanrednoj sjednici u Sarajevu donijelo Odluku o prihvatanju Ugovora o saglasnosti na uvećanje zajma i prihvatanju uvećanja obaveza po Ugovoru o garanciji (Banja Luka - Doboj - Faza1) između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o prihvatanju finansijskog sporazuma i amandmana br.5 na Sporazum o finansiranju od 27.2.2006. godine između KfW, Frankfurt na Majni (“KfW) i Bosne i Hercegovine, koju predstavlja Vijeće ministara BiH (”Primatelj”) u iznosu od 5.000.000,00 eura - Kreditni program za otklanjanje posljedica poplava (FRCP) - putem Evropskog fonda za Bosnu i Hercegovinu.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku kojom se odobrava zaključivanje Sporazuma o snižavanju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama između ministarstava nadležnih za oblast elektronskih komunikacija Bosne i Hercegovine, Republike Albanjie, Crne Gore, Republike Makedonije i Republike Srbije, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.