vijesti
0

Od 3. januara Zeničani besplatno putuju do izletišta Smetovi

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Općina Zenica će u periodu od 3. do 19. januara realizovati projekat "Zimovanje djece i omladine Smetovi 2014", kojim će biti osiguran besplatan prijevoz autobusom iz Zenice do izletišta Smetovi.

Brojne nevladine organizacije i političke stranke iz Zenice su za vrijeme epizode uzbune lokalnim liderima uputili zahtjeve u kojima su tražili i besplatan prijevoz do zeničkog izletišta Smetovi, kako bi Zeničani mogli uživati u suncu i svježem zraku.

"Najugroženije kategorije stanovništva, posebno djeca i omladina, starije osobe i hronični bolesnici imaju priliku da besplatno odu na izletište Smetovi i provedu dan na čistom zraku", poručili su iz Općine Zenica, te dodali da su u realizaciju projekta uključena javna preduzeća, nevladine organizacije i Ministarstvo za prostorno uređenje i okoliša Zeničko-dobojskog kantona, dok je koordinator Služba za društvene djelatnosti Općine Zenica.

Za ovaj projekat Vlada Zeničko-dobojskog kantona je iz Fonda za zaštitu okoliša izdvojila 6.000 KM.

Autobusi će svakodnevno iz Zenice polaziti sa platoa ispred zapadne tribine stadiona Bilino Polje u terminima: 9.00, 10.00, 11,00 i 12 sati na relaciji: Bulevar - Autobuska stanica - Drveni most - Crkvice (Studentski dom) - Smetovi.

Povratak je planiran u 13.30, 14.30, 15.30 i 16.30 sati sa platoa ispred Doma na Smetovima.