BiH
0

Veliko interesovanje Zeničana za boravak na izletištu Smetovi

Klix.ba
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
S obzirom na veliko interesovanje Zeničana za boravak na izletištu Smetovi, Općina Zenica odlučila je uvesti nova pravila u organizaciji i besplatnom prijevozu na zeničko izletište.

Kako bi smanjili gužvu i neugodna iskustva koja su imali Zeničani u dosadašnjem sprovođenju akcije "Zimovanje djece i omladine Smetovi 2014", Općina Zenica odlučila je uvesti evidencione talone za sve putnike, te će tako ograničiti broj učesnika ove akcije.

"Operativnim štabom je utvrđeno da će prijevoz na zeničko izletište Smetovi od 10. do 19. januara biti regulisano na taj način da će u cilju sprečavanja stvaranja nepotrebnih gužvi, bezbjednosti putovanja i sigurnosti putnika biti predviđeno izdavanje evidencionih talona, koji će se moći preuzeti na info pultu Gradske arene od 9. januara u terminu od 12 do 14 sati", poručili su iz Općine.

Također, promijenjena je i lokacija polaska autobusa sa stanice ispred zapadne tribine stadiona Bilino Polje na plato ispred Gradske arene.

Polazak autobusa sa platoa Gradske arene ispred službenog ulaza planiran je u 9.00, 10.00, 11.00 i 12.00 sati, dok je povratak sa platoa ispred Doma na Smetovima planiran u 13.30, 14.30, 15:30 i 16:30 sati.

Građani koji ne preuzmu talone neće moći koristiti pogodnost besplatnog prijevoza.