Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nedavno sam prodao stan, trenutni sistem je iskreno skup za jednu jednostavnu birokratsku proceduru. Treba imati sisteme protiv pranja novca ali moze se bolje napraviti da bude manji teret za normalne ljude.
Nijemci, našima i jeste cilj što više otežati borbu protiv pranja novca...
Kakva ba pravna zastita, ispitajte malo vasu V.Tataragic sta je radila sa Unioninvestovom zgradom, Kupci je placali, ona "namakla" silne pare Unioninvestu i sebi vjerovatno, jednom recenicom (naplacivanjem nepostojecih m2, prodali prije, a poslije etaziranja rjetko kome vracali pare-samo ko se bunio) pogledajte jel sve po zakonu i ima li elemenata kakvog djela? Ili ce biti ono ...ja i...
Notari prave i lazne ugovore
Neće moći tako da se *ajebavaju sa BiH, pogledaj šta je sve Bakir rekao u vezi toga, *ebo im je svima sve po spisku, ima na youtube: https://youtu.be/4UzS6TGPInk
Nema Njemačka s nama ništa!
Šta znači pranje novca. Ako vama neko sa svog računa prebaciti novac na vaš račun to je sasvim legalno. Ako taj netko ima novac na svom bankovnom računu znači da su provjere urađene. Znači treba samo napraviti da se svaka kupovina nekretnine može izvršiti samo na način da se sa računa novac prebaci na drugi račun.
Znači, trenutno zavisi samo od dobre volje notara hoće li prijaviti sumnjivu transakciju - isto ga dođe - ima da se nastavi prati, pitanje je samo meka ili tvrda voda :)
Notarijat je legalizirani lopovluk, a nije ni jedini.
hahaha, pa lopinama u vlasti to i jeste cilj, stvarno ste naivni
Taj hljeb pekaru ne placa moj svaba, notar je to, uhljeb doo. Preduzece.bez fiskalne, a na drzavnim jaslama, ko zna zna