Komentari (157)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Suti dobro je da ne puca, Memic tek 600 000KM sklepo za onu kucicu a Hubijar 250 000KM za kiosk, malo povecali pausal , SDA degenerici bi Svicarsku unistili !
@samlecugne evo pitam botove pa kako imate hrabrosti vise da branite SDA pa vjerovatno vam neko u porodici ima sa ovim problemima ...nema privreda pada a uhljebi rastu BITI CE SVE GORE I GORE JER PAMETNI ODOSE IZ BIH
Bošnjačka krv je zdrava, nisu potrebne nikakve analize.
18 godina smo vec u 21 stoljecu, ljudi spustili letjelicu na asteroid, a kod nas se svako malo ide na salter i vadi CIPS papir. Bosna je robija.
Najbolji lijek Glas za SDA, bar tako punac Gligora Popovića rekao.
SLOBODAN TRNINIĆ UNIŠTIO DOMOVE ZDRAVLJA I SAD VAM NEKO KRIV DRUGI
Za sve kriv, generalni doma zdravlja. Smjena, Smjena, Smjena!!!
ne vidim da se traze ostavke ministra za zdravstvo
@mmikimaus -u BiH rijeci ostavka i odgovornost ne postoje.
U njemackoj nema tih problema,bujrum :)
Odes na Ilidzu, kazu nema reagenasa za pola napisanih nalaza sa uputnice, trudnice u pitanju 8. Mjsec, mogu kazu uraditi samo krvnu sliku i urin. Urade nalaze - hemoglobin 140 iako je 20 dana prije bio 115. Sutradan ponovi na otoci HB 98 ponovi privatno 100. Dakle dovode u pitanje zdravlje trudnice gdje je ocita anemija oni daju nalaz pogresan. Da Bog sacuva.
Scena Asterix i Obelix kada traze onu sobu, e to je citava nasa administracija! "Da bi uopće aplicirali za povrat novca u Zavodu zdravstvenog osiguranja (ZZO) KS potrebno je prvo predati zahtjev Domu zdravlja KS u kojem se od njih traži izdavanje potvrde koja se predaje Zavodu zdravstvenog osiguranja, a u kojoj se navodi zbog čega nisu u mogućnosti uraditi tu analizu"
Reagensi za analizu krvi su podrazumevanost u civilizaciji - lekar će prvo da te pošalje da uradiš analizu krvi bez obzira na simptome, a povređenom čoveku će se po stabilizovanju disanja odmah utvrditi krvna grupa i uraditi druge analize krvi. I ne samo to - analiza krvi je obavezni deo svakog sistematskog/preventivnog pregleda. Analiza krvi nije deo ni terapije, čak ni dijagnostike u užem smislu tog termina, već jedna podrazumevana nužnost.
Svim vozačima koji su učestvovali u udesu u kom je neko povređen/nastradao - se vadi krv da bi se utvrdilo prisustvo alkohola i droge itd. itd. Ukoliko nepismena SDA talibanska sirotinja, to krdo nesposobnih imbecila, ne može da organizuje reagense za analizu krvi - postavlja se pitanje šta SDA Fekalistanci mogu da organizuju u životu i da li je život u SDA mahali smo ono vreme koje besciljno provedeš u nesvesti između rođenja i smrti.
došlo je vrijeme da je bolje biti zdrav nego bolestan........ :(
života nema, a kad će ga biti - ne zna se.
ukinuti zdravstveno osiguranje, privatizacijaaaaa, necu da placam zdravstveno koje mi nista ne znaci
Kako se u sarajevskoj SDA faveli određuje krvna grupa kad nema reagensa? Šta se dešava sa povređenima kojima je hitno potrebna transfuzija krvi? Nepismena SDA talibanska sirotinja je krdo nesposobnih imbecila.
Nepismena SDA talibanska sirotinjo, zašto ste prošle godine sa tog KUM-a prebacivali hitno bebu na Institut za majku i dete u Beogradu? Šta će vam naši popovi da određuju krvnu grupu, kada ste vi fantastični? Jadni nepismeni SDA Fekalistanci.
@BulevarNajboljih to se u Bosni kaze "bozije davanje", bosansko tumacenje islama se vecinom bazira na toj floskuli, ne kontaju balije da se moze klanjat pet namaza i vozit ferari, ali jok, valja radit na sebi, biti posten, bosnji je draze radit u bingu za pet stoja i krast tudju sumu
OVO TREBA POD HITNO RASTJERATI, JER ONI OČITO RADE PTOTIV INTERESA NARODA. AKO ONI NEMAJU MOGUĆNOST A PRIVATNICI IMAJU, ONDA ,,MORAJU,, NAMIRITI TROŠAK ONOME KO JE NAPRAVIO TAJ TROŠAK , KOJI JE NAPRAVIO USLUGU PACIJENTU.AKO SE NEVJERUJE DOKTORU ZAŠTO IM SE NE ODUZME PRAVO DA DAJU UPUTNICU PACIJENTU, KOJEG ONDA NEKA KOMISIJA PONIŠTAVA, NARAVNO PROTIV INTERESA PACIJENTA.FUJ BAGRO LOPOVSKA.
BICE SVEGA, ALI DA PRVO USTEDIMO ZA POLITICKE POENE. A ZDRAVLJE??? MA BICE I TOGA, ALI MALO SUTRA