Uslijed jakog vjetra
407

Najveća zastava RBiH, koja je prije nekoliko dana podignuta na Vlašiću, potpuno uništena

M. G.
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine, koja je nedavno podignuta na najvišem vrhu planine Vlašić, uništena je samo nekoliko dana nakon njenog podizanja.

Na vrhu planine Vlašić nedavno je podignut impozantan jarbol sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine tokom manifestacije "Dani pobjede, dani ponosa" koja se održava na Vlašiću povodom sjećanja na pobjedu Armije BiH pod vodstvom generala Mehmeda Alagića iz marta 1995. godine.

Tada je oslobođen najviši vrh Vlašića, a pobjeda je označila početak kraja rata u BiH.

Organizatori su tada najavili da je ovo najveća zastava Republike BiH ikada podignuta na najvišem vrhu Vlašića, sa dimenzijama 5×10 metara i postavljenom na jarbol visine 17,5 metara.

Nažalost, samo deset dana nakon postavljanja, najveća zastava Republike Bosne i Hercegovine suočila se sa sudbinom uništenja i trenutno se nalazi u katastrofalnom stanju.

Iz Organizacionog odbora manifestacije "Dani pobjede, dani ponosa" su nam rekli da je zastava oštećena uslijed jakog vjetra, te da se vodi računa o obnovi, tj. da će se zapravo postaviti nova zastava.

"Postoji i zastava BiH koja će se podizati za Dan nezavisnosti i Dan državnosti a zastava s ljiljanima će biti obnovljena. U svakom slučaju, najvjerovatnije ce biti podizane u dane vikenda kada vrijeme bude pogodno. Ključan je jarbol i dodatni sadržaji za posjetioce koji ce biti urađeni u narednom periodu", kazali su nam iz odbora.