Komentari (200)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Hezeg buda-lo Herzeg....i treba je osloboditi - od vas samih
Sta su Srbi uzeli ili prisvojili od drugih naroda: 1. jezik od Bosanaca 2. pismo ćirilicu od grkomakedonaca, Cirilo, Metodije itd 3. himnu \"Boze pravde\" iz pozorisne predstave Davorina Jenka 4. teritoriju vecim dijelom od Albanaca, Bugara i Madjara 5. zastavu od Rusa a dvoglavog orla od Bizanta 6. tzv. srpska ratnicka pjesma \"Mars na Drinu\" je ustvari plagijat bosanske pjesme \"Sehidski rastnak\" 7. tzv. srpska pjesma \"Tamo daleko\" je plagijat stare turske pjesme jos iz stare Turske 8. gusle od Ilira s Dinarida 9. narodnu nosnju od Rumuna i Turaka 10. kuhinju vecim dijelom od Turaka 11. vjeru od Bizanta 12. tri prsta od nacista 13. sajkacu od Austrougara 14. srpske turbo-folk poskocice i dan danas plagiraju od Grka i Turaka itd itd itd mali je ovo prostor da bi se pobrojalo sve, uglavno mozete sve dokaze o tome naci na netu, prvenstveno wikipedia.org Ima li taj narod ista svoje vlastito a da nije uzeo od drugih??????
http://www.youtube.com/watch?v=rtwzqMbPjNo&list=PL9A0EA513461FD4CF&index=1&feature=plpp_video
Sramota je da u 2012. godini, Moj Grad nema one metalne naslonjače za bicikla čak ni pred opštinama. Sto puta sam bio u situaciji da bih sa zadovoljstvom nešto obavio, (neko u školu ili na posao otišao ) samo da sam imao gdje parkirati bajk. Šuplja je priča da bi se krali. Ne bi se krali!, kada na jednom mjestu imate desetak petnaest bicikala i kada non stop jedni dolaze, a drugi odlaze i kada ima neko ko je ovlašten da malo pazi, teško bi ko odlučio da pokuša lupati lanac kojim je biciklo vezano ! ! ! Sramota za gradonačelnika i za sve ponaosob načelnike svih opština Grada Sarajeva. Bajkeri i ostali ujedinimo se i izborimo se za minimum našeg opstanka i ugodnijeg života !
Najveći ustanak u Bosni protiv Turske okupacije: http://bs.wikipedia.org/wiki/Husein-kapetan_Grada%C5%A1%C4%8Devi%C4%87 1831. godine Gradaščević je izabran za vođu pokreta za Bosansku autonomiju. Brzo je otjerao vezira i ostale protiv-autonomijske osobe, te tako postaje de facto vladar Bosanskog pašaluka. 18. jula iste godine Gradaščević savladava vojsku pod zapovjedništom velikog vezira u blizini Štimlja na Kosovu. Odlučuje da ne nastavi pohod i vraća se u Bosnu gdje su ga njegovi vojnici proglasili novim vezirom 12. septembra. Međutim, 1832. godine pokret za autonomiju je izgubio prednost u ratu. Nakon niza manjih okršaja ključna bitka se dogodila 17. i 18. maja izvan Sarajeva. Bosanska vojska je poražena nakon što Hercegovačko pojačanje stiže i pridružuje se Osmanlijskoj vojsci. Iako bošnjački ustanak ne bi bio ugašen za još 18 godina, Gradaščević je morao bježati u Habsburšku monarhiju 31. maja.
@@iskren http://www.geocities.ws/protoillyrian/serb.html Name of Sabar (Serb,Serboi,Sabar) It has been determined through the unorganized information in various foreign resources that this Turkish community had played an important role in the Western Siberia and the northern region of the Caucasus in the 5th-6th centuries DC. This Turkish community was named as Sabar, Sabir, and Savir in the Byzantine resources and as Savır, Sabr, S(a)bir, Sibir, etc. in the Armenian, Syrian Christian, and Islamic resources. The allegations stating that the Sabar people were of Slav or Mongolian or Finno-Ugrian origin had become out-of-date. Today, it has been understood that they were Turks in origin in respect of the names that they hold and the historical and cultural characteristics. As a result of the labial attraction in various languages, the word of Sabar has been observed in various forms..
Ovaj portal omogućava svim nepismenim i prizemnim šovinjarama da fekaliziraju druge i drugačije.Toliko ološa na jedno mjestu za ne povjerovati.Poonjamke vam se na juvre i cijuna marvo zatrovana.
...a kto kaže da je RK kalendar upšte/uopče tačan/točan...ni isus nije doš\'o za 2000 godina kako jebilo najavljeno a nije bogme ni Y2K bug razvalio kumpjotere kako su nas strašili...
Propaganda
CIJELI SVIJET SE RAVNA PREMA RIMOKATOLIČKOM KALENDARU, I KRAJ PRIČE.
I PO ISLAMU ONA JE BEZGRESNO ZACETA PITAJ HODZU. INACE LAZES ZA PODATKE IZ ISTORIJE. BOSNJAK VUK BRANKOVIC HOCES JOS LAZI...O SULTANIMA. HUSO KAPETAN NIJE VODIO PROTIV SULTANA VOJSKU.VEC PROTIV CAFIRA OKO NJEGA
hrvati su na ovim prostorima od sedmog stoljeća, te su jedan od najstarijih naroda u europi. ... srbi se javljaju kao neki narod sredinom 13-og stoljeća, dok muslimani nastaju od srpskih kukavica koji su vjeru prodali turcima.
Lagati je greh, a sta sam ja to slagao? Poznato je ciji je slogan \'lagati kreativno\', ko veruje da djevica moze zatrudneti sama, ko vjeruje da je nesto sto nije? Posrbijanci.
ZATO JE EZAN U BOSNI UTIHNUONA 70% BE HA! NE CUJU SE HODZE SMEJU VAM SE LJUDI PO SRPSKOJ I HRVATSKIM DELOVIMA SVIMA STE NA SHEGU POSTALI STE MRSKI I LJUDIMA I BOGU. NAUCILI NA SADAKU NA MILOSTINJU UVEK ZIVELI OD ONOGA STO DA OKUPATOR SKUP SKARTA I NAJGOREG 0K0TA OKOLNIH NARODA ZBIJENIH NA 24 PROCENTA ...U FILDZANU SMESNI,JADNI,MALI,BOLESNI JEDNOM RECJU POTYRICE
ZAR NIJE GREH DA LAZES! A DA ISLAM GLEDA BLAGONAKLONO NA L.AZ! CUDNA RELIGIJA. SAMO BOLESNI I R3TARDIRANI UMOVI MOGU VEROVATI U VERU KOJU JE P3DOFIL IZMISLIO. PRI TOM MUSLIMANI BOSNE I HERCEGOVINE IZGLEDA SU DO SKORO BILI POZNATI PO OVOM DRUGOM SLABOM UMU AL IZGLEDA DA I ZLOCA JE POCELA DA VLADA U NJIHOVIM SRCIMA IZDAVSI PRVO SVOJE PRETKE I VERU POSLE SVE SAVEZNIKE I KOMSIJE NA KRAJU SPADOSE NA 24% USPELI SU DA OD CVECA HRVATA POSTANU KOROV OD SRPSKE BRACA NAJVECI KR.V0L.O.CI .. A GOSPODAR U STAMBOLU JE NA NJIH GLEDAO UVEK KAO NA P.ASCAD.IZ PRIMERA HUSE KAPETANA.
@Djordje Ti znas da su Srbi ubili Austro-ugarskog prestolonaslednika. Jesi li se ikada pitao zasto nisu nikada ubili ni jednig Turskog Sultana za 500 godina? Zasto je najveci ustanak protiv Turaka onaj kojeg je vodio Bosnjak kapetan Gradascevic? Zasto se Srbi nisu borili na Kosovu Polju kao sto su se borili vitezovi Bosnjaka Vuka Brankovica, vec bili poklani kao zecevi? Srspki narod ne mrzi Turke jer su Srbi i Turci veoma slicni, problem je sto crkva truje Srbe. To je Tito znao i zato ja postujem sfrj, pravoslavna crkva se nije mesala u politiku kao danas.
@iskren A Cele kula? Jel i tada bilo fino Srbima?