vijesti
10

MVP BiH otvorilo PayPal račun za donacije preko interneta

Klix.ba
Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je putem Ambasade Bosne i Hercegovine u Berlinu otvorilo PayPal račun u cilju što lakšeg prikupljanja novčanih sredstava iz inozemstva, putem interneta, bez potrebe odlaska do banke, namijenjenih pomoći područjima zahvaćenim poplavama u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresirani za pružanje pomoći područjima zahvaćenim poplavama u BiH putem otvorenog PayPal računa, informacije mogu pronaći na vrhu web stranice MVP-a BiH www.mvp.gov.ba, gdje se nalazi link sa oznakom "BIH POMOC POPLAVE/BIH FLOOD RELIEF“.

Uposlenici i informatičari MVP-a BiH, angažirani na otvaranju računa, su testirali njegov rad tako što su bili prvi donatori finansijskih sredstava na ovom računu.

Uplate novčanih donacija za pomoć područjima zahvaćenim poplavama u BiH omogućeno je i putem redovnih bankovnih računa ambasada BiH u svijetu. Sva prikupljena sredstva će se svakodnevno transferirati na namjenski račun Ministarstva finansija i trezora Bosne i Hercegovine.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je ove usluge ponudilo da radi i za račun entitetskih vlada i Distrikta Brčko.

Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine koristi priliku da svim ljudima dobre volje izrazi zahvalnost za iskazanu solidarnost i humanost, a posebno volonterima kako u domovini tako i inostranstvu koji su se angažirali na prikupljanju i pružanju pomoći.